În fiecare primăvară tarabele din piețe se umplu cu trufandale, însă prețurile, din păcate, nu sunt deloc pentru toate buzunarele.
Urzicile, spre exemplu, au fost foarte scumpe în ultimii ani în luna martie, puțini fiind cei care și-au permis să le cumpere.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a arătat că într-o piață urzicile se vând cu 30 de lei per kilogram. Prin comparație, arată Asociația, un kilogram de pulpă de porc fără os costă 18,99 lei.
„În provincie s-a rupt prețul la urzici! Cum vi se pare prețul? 1 kg urzici = 1,5 kg pulpă de porc!”, se arată în mesaj.
Dan Negru s-a arătat intrigat de prețul urzicilor românești pe care le-a găsit într-un mare lanț de supermarketuri. Prezentatorul TV a transmis, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, că suma cerută i se pare cam mare.
Însă, urmăritorii săi l-au contrazis, spunându-i că aceste tip de plantă comestibilă se găsește peste tot, în natură, și nu necesită decât efortul de a fi culeasă. Sau că, oricum, în piețe sunt mult mai ieftine. Iată câteva comentarii: