Poliția din Botoșani a început o operațiune extinsă de căutare a lui Samuel Marian Borcoi, un adolescent de 11 ani, a părăsit locul de naștere din municipiul Botoșani și nu a revenit. Minorul ar fi trebuit să se întâlnească cu familia, dar nu a ajuns. Cei care știu despre această persoană trebuie să sune la 112 sau să meargă la cea mai apropiată unitate de poliție.
În jurul orei 10:30 sâmbătă, 29 iunie 2024, Samuel Marian Borcoi a plecat de la domiciliul său din Botoșani pentru a merge la Pitonalul Unirii pentru a se întâlni cu un membru al familiei sale, dar nu a ajuns. Minorul purta adidași, pantaloni scurți și un tricou negru la dispariție.
Autoritățile din Botoșani au început o căutare extinsă a băiatului și au trimis un apel către toți cetățenii care ar putea ajuta la găsirea acestuia. Pentru a obține toate informațiile necesare, persoanele care dețin informații sau l-au văzut pe minor sunt obligate să sune la 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliție.
Caracteristicile sale includ o înălțime de un metru, o greutate de patruzeci de kilograme și un păr șaten cu o tunsoare medie și un ten deschis. El purta un tricou negru, pantaloni scurți și adidași la plecare.
Reprezentanții IPJ au comunicat: „Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție”.
În cazul dispariției unei persoane, autoritățile române au dreptul de a solicita sprijinul cetățenilor în cazul în care nu reușesc să găsească o persoană dispărută. Dacă îl vede cineva sau are informații despre minorul Samuel Marian Borcoi, are obligația de a suna de urgență la 112. De asemenea, oamenii pot merge la cea mai apropiată secție de Poliție pentru a raporta toate detaliile
„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere.”, arată art. 27.
Sursa foto: Captură social media