Șansă de 1 la 50 de milioane: Trei surori din Ohio au născut în aceeași zi, cu același medic
Trei surori din statul american Ohio au sfidat probabilitățile, dând naștere în aceeași zi, în același spital și cu același medic, la trei copii, scrie site-ul 20 minutos.
Cele trei surori au născut copiii pe 3 iulie
Daneesha Haynes, Ariel Williams și Ashley Haynes au născut cei trei copii pe data de 3 iulie la OhioHealth Mansfield Hospital.
Un articol din 1998 al Associated Press menționează că șansele ca trei surori să nască în același timp sunt de 1 la 50 de milioane.
A fost o binecuvântare, a spus Daneesha Haynes. Este incredibil. Această întâmplare a uimit pe toată lumea.
Williams a fost prima dintre cele trei surori care a născut și a numit-o pe fiica sa Sincere. Ashley Hanes fost cea de-a doua care a dat naștere unui copil, Adrion, iar Daneesha Haynes a completat trio-ul cu fiica ei Emrie, care cântărea 2,2 kilograme atunci când s-a născut.
Dr. Edroy McMillan s-a ocupat de toate cele trei nașteri. Doctorul a refuzat să fie intervievat.
Mama surorilor, Deborah Ware, a spus în glumă că nu va mai fi nevoie de alți copii la viitoarele petreceri de naștere ale nou-născuților.
Naștere naturală sau cezariană? Ginecolog: „Lucrurile pot evolua foarte grav în jumătate de oră” / Psiholog: „Copiii se nasc într-un moment propice lor”
Un medic ginecolog și un psiholog au detaliat, la Gândul Live, care sunt condițiile în care se poate face o naștere prin cezariană, pe de o parte, și care sunt consecințele, pe plan emoțional, ale acestei intervenții.
Nașterea prin cezariană a ajuns să fie aleasă de majoritatea femeilor însărcinate din România, deși conform reglementărilor, aceasta ar trebui să fie o măsură în cazul în care apar complicații care implică un risc major pentru făt sau mamă.
Unii medici le preferă din motive ce țin de frica de malpraxis, dar și de bani. Ultimele statistici arată că în perioada curpinsă între anul 2009 și 2016 numărul nașterilor prin cezariană a crescut cu aproape 10%. Astfel că, dacă în 2009, procentul era de 66%, în anul 2016 a crescut la 76%. Practic, 3 din 4 femei aleg sa facă cezariană Totul, în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a stabilit statistic că numărul de astfel de nașteri nu ar trebui să depășească 10-15%.
Subiectul nașterilor prin cezariană a fost discutat la Gândul Live în contextul apariției recent în spațiul public al unui caz șocant, la Spitalulul Judeţean din Craiova: o mamă și bebelusul ei au murit după operația de cezariană. Potrivit informațiilor publce, femeia, asistentă medicală, nu avea probleme medicale, dar făcuse un set de analize trimise ăn străinătate, iar sarcina a decurs normal. Familia asistentei însă vrea să afle adevărul și a depus plângeri la Poliție, dar și la Colegiul Medicilor, iar ancheta e în derulare.