Cum prepari cele mai bune sarmale de Post ca la Mănăstirea Prislop? Suntem în Postul Crăciunui, așadar preparatele de post sunt la mare căutare.
Iată cum să prepari sărmăluțe de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop, un preparat pentru care toată lumea te va lăuda.
Ingrediente
1 varză murată mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov măricel – ras prin răzătoarea fină
1 felie mică țelina rasă
1 ceapă mare tocată fin
130 g orez
300 ml suc de roșii
3 linguri pasta de roșii
1-3 frunze dafin
1 linguriță cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crenguțe de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apă fiartă.
Mod de preparare:
Se călește ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei până devine sticloasă. Apoi se pune jumătate din morcovul ras și le călesc împreună încă un minut. Se adaugă ciupercile tocate mărunt peste compoziție și se călesc până se înmoaie puțin.Se adăugă orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Se mai ține pe foc compoziția încă 1-2 minute.
Se taie câteva frunze de varză julien și se pune pe fundul oalei împreună cu restul de morcov râs și țelină rasă fin.
Se amestecă sucul cu pastă de roșii și se pune 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi se aranjează sarmalele, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat. Când se termină de aranjat sarmalele, se toarnă restul de suc de roșii. Se mai adaugă un rând de varză tăiată julien și boabele de piper. Se adaugă uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.
Sarmalele de post mănăstirești se fierb în jur de 30 minute la foc mediu-mic, cu capacul pus și având grijă să completam cu apa dacă este nevoie. Se dau la cuptor apoi, pentru încă 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius).