Organizarea unei nunți a ajuns să fie, în anul 2024, o adevărată provocare, mai ales dacă nu ai un buget foarte mare. Majoritatea produselor s-au scumpit, ceea ce se reflectă și în prețurile meniurilor din restaurante.
Totuși, sunt și miri care nu se uită la tarife atunci când își planifică nunta mult visată.
Doar pentru costumul mirelui şi rochia de mireasă costurile sunt de cel puţin 2.000 de euro.
În anul 2024, cele mai căutate locuri pentru ceremonie şi petrecere sunt în mijlocul naturii.
De asemenea, ca o noutate, celebrul candybar este înlocuit de brânzeturi, înghețată thailandeză sau cafea de specialitate.
„Se poartă iarăşi cannoli bar, se poartă foarte, foarte mult tart bar. Unii clienţi vor să înlocuiască candybar-ul cu bar de îngheţată, de exemplu. Există îngheţată thailandeză care se face direct acolo. Îşi doresc un cheese bar, de brânzeturi cu fructe sau cold cuts„, a afrimat Cristina Horotan, weeding planner.
Față de alți ani, prețul unui meniu de nuntă este ceva mai scump, spun specialiștii în acest domeniu.
Dacă până acum, masa pentru un invitat pleca de la 60, 70 de euro , anul acesta, tarifele pornesc de la 100 de euro în sus.
„Se caută locaţii în aer liber, se caută locaţii pe malul mării, lângă o pădure şi se caută idei originale. Ar putea să surprindă modul mai natural de a organiza nunţile, de la aranjamentele florale, la ţinute, la aranjamentele de masă, de scaune. Costurile ar fi în mare între 100 şi 150 de euro cost per invitat”, a declarat Alin Caraman, președintele AFIN, citat de Observator News.
Vă recomandăm să citiți și: