Prima pagină » Diverse » Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea

Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea

Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea
Cum arată fiica lui chef Sorin Bontea.

Sarmalele sunt, fără doar și poate, unul dintre cele mai așteptate preparate de pe masa de Crăciun. Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, a dezvăluit care este secretul lui când gătește acest fel de mâncare.

Mai jos vei descoperi cum se prepară o porție de sarmale pentru a avea un gust excelent și pentru care toată lumea te va lăuda.

Sursă Foto - Timefordelish

Sursă Foto – Timefordelish

Ingrediente

Vei avea nevoie de ingredientele de mai jos:

  • două sau trei kilograme de varză murată
  • 600 de grame de amestec de carne tocată de vită și porc
  • o jumătate de ceașcă de orez
  • 200 de grame de ceapă
  • costiță afumată
  • două sau trei linguri de bulion
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • mărar
  • sare și piper – după gust
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară. Ingredientul secret al lui chef Bontea

Începeți cu alegerea frunzelor de varză pentru sarmale.

Apoi, se curăță și se toacă mărunt ceapa, iar apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Vasul se lasă la foc mic până devine sticloasă. Se adaugă atunci orezul spălat înainte și se mai lasă încă două minute. Amestecă în tot acest timp, conform PlayTech.

Separat, într-un castron suficient de mare, se pune carnea. Peste ea se adaugă cimbru, mărar tocat, amestecul de orez și ceapă. Secretul cunoscut de bucătarii profesioniști este adăugarea unui pahar cu apă rece – aceasta va ajuta carnea să fie fragedă. Sarea se pune cu grijă, cantitatea variază în funcție și de cât de sărată este varza murată.

Frunzele rămase se toacă și se așează pe fundul oalei. Peste ele se pun cu grijă sarmalele și costița afumată. Urmează bulionul amestecat cu puțină apă, frunze de dafin și boabe de piper.

Oala se lasă la fiert, la foc mic, în jur de două ore. Verifică din când în când și completează apa de câte ori este nevoie. Învârte vasul de mai multe ori, astfel încât să nu se lipească sarmalele de pereții acestuia.

Recomandarea video

Mediafax
Ce se întâmplă la Serviciul Român de Informații? Dan: Orice derapaj al Serviciului îmi revine mie
Digi24
Un virus gripal nou se răspândește rapid în România: În prima săptămână din decembrie au fost înregistrate peste 3.000 de îmbolnăviri
Cancan.ro
Vila Rodicăi Stănoiu de la malul mării a fost VANDALIZATĂ! Misterul moștenirii fostei ministrese se adâncește!
Prosport.ro
Mesajul transmis de Sorana Cîrstea după ce a mers cu fiul lui Ion Țiriac în cea mai scumpă stațiune din Elveția
Adevarul
De ce am primit din partea SUA mesajul „să vă apere francezii”. Expert: „În aceste condiții, nu este surprinzător”
Mediafax
Ce taxe vor plăti bucureștenii din 2026? Proiect PMB: impozite pe locuințe, mașini și terenuri
Click
Povestea fabuloasă a fabricii de pantofi construită de un om care abia știa să scrie. Le-a încălțat pe Sophia Loren și Elena Ceaușescu, iar mai târziu pe vedetele autohtone
Digi24
Reacție furioasă a Kremlinului, după ce șeful NATO a îndemnat la pregătiri pentru un război cu Rusia: „E iresponsabil”
Cancan.ro
Un nou virus se răspândește rapid în România, după apariția leprei la Cluj! Peste 3.000 de cazuri au fost confirmate în decembrie 2025
Ce se întâmplă doctore
Dieta MINUNE cu care Monica Anghel a reușit să slăbească 40 de kilograme: „Asta poți mânca oricând, fără probleme”
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Dacia C-Neo, testată în Alpi. Noul model a fost surprins în probe pe drumuri montane
Descopera.ro
O planetă ciudată i-a lăsat fără cuvinte pe astronomi
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Bulă o vede pe maică-sa dezbrăcată în fața oglinzii spunând: – Vreau un bărbat!
Descopera.ro
De ce mahmureala este mai greu de suportat odată cu vârsta?