Prima pagină » Diverse » Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea

Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea

Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea
Cum arată fiica lui chef Sorin Bontea.

Sarmalele sunt, fără doar și poate, unul dintre cele mai așteptate preparate de pe masa de Crăciun. Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, a dezvăluit care este secretul lui când gătește acest fel de mâncare.

Mai jos vei descoperi cum se prepară o porție de sarmale pentru a avea un gust excelent și pentru care toată lumea te va lăuda.

Sursă Foto - Timefordelish

Sursă Foto – Timefordelish

Ingrediente

Vei avea nevoie de ingredientele de mai jos:

  • două sau trei kilograme de varză murată
  • 600 de grame de amestec de carne tocată de vită și porc
  • o jumătate de ceașcă de orez
  • 200 de grame de ceapă
  • costiță afumată
  • două sau trei linguri de bulion
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • mărar
  • sare și piper – după gust
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară. Ingredientul secret al lui chef Bontea

Începeți cu alegerea frunzelor de varză pentru sarmale.

Apoi, se curăță și se toacă mărunt ceapa, iar apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Vasul se lasă la foc mic până devine sticloasă. Se adaugă atunci orezul spălat înainte și se mai lasă încă două minute. Amestecă în tot acest timp, conform PlayTech.

Separat, într-un castron suficient de mare, se pune carnea. Peste ea se adaugă cimbru, mărar tocat, amestecul de orez și ceapă. Secretul cunoscut de bucătarii profesioniști este adăugarea unui pahar cu apă rece – aceasta va ajuta carnea să fie fragedă. Sarea se pune cu grijă, cantitatea variază în funcție și de cât de sărată este varza murată.

Frunzele rămase se toacă și se așează pe fundul oalei. Peste ele se pun cu grijă sarmalele și costița afumată. Urmează bulionul amestecat cu puțină apă, frunze de dafin și boabe de piper.

Oala se lasă la fiert, la foc mic, în jur de două ore. Verifică din când în când și completează apa de câte ori este nevoie. Învârte vasul de mai multe ori, astfel încât să nu se lipească sarmalele de pereții acestuia.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele