Prima pagină » Diverse » SECRETUL păstrării căpșunilor în frigider pentru cât mai mult timp. Trucul simplu pe care mulți îl folosesc

SECRETUL păstrării căpșunilor în frigider pentru cât mai mult timp. Trucul simplu pe care mulți îl folosesc

SECRETUL păstrării căpșunilor în frigider pentru cât mai mult timp. Trucul simplu pe care mulți îl folosesc

Căpșunile pot fi păstrate în frigider pentru cât mai mult timp dacă folosești un truc simplu. Secretul ăsta te va ajuta să ai fructe proaspete pentru mai multe zile.

Căpșunile sunt printre fructele preferate ale românilor, astfel că este bine de știut ce trebuie să faci pentru a le menține proaspete cât mai mult timp.

Trucul care păstrează căpșunile proaspete

Pentru că este sezonul lor și sunt gustoase, căpșunile ocupă un loc fruntaș pe lista de cumpărături a gospodinelor. Iar atunci când prețul este mai mic, se întâmplă să luăm căpșuni în cantități mai mari. De aceea este bine de știut secretul prin care poți păstra căpșunile în frigider pentru cât mai mult timp.

Consumate imediat după ce au fost cumpărate sau introduse în compoziția unor deserturi delicioase, căpșunile sunt fructe care vin cu o mulțime de de beneficii asupra organismului. Reprezintă o opțiune gustoasă chiar și pentru persoanele care doresc să-și controleze sau să-și reducă nivelul de glucoză din sânge.

Dacă se întâmplă să cumperi de la piață o cantitate mai mare de căpșuni, nu dispera, acum ai o modalitate simplă prin care le poți păstra proaspete pentru cât mai mult timp.

De regulă, dacă sunt păstrate la temperatura camerei, căpșunile se vor strica numaidecât. Acesta este și motivul pentru care este bine să le consumăm imediat ce le-am cumpărat de la piață, din supermarket sau de la un producător local.

Primul pas care trebuie făcut este să spălăm căpșunile cât mai bine. Astfel, când le vom scoate de la frigider, nu va mai fi nevoie să le trecem încă o dată printr-un jet de apă rece.

Secretul prin care poți păstra căpșunile în frigider pentru cât mai mult timp este să le speli folosind puțin oțet. Da, ați citit bine! Soluția ideală este trei părți apă și o parte oțet. În felul acesta, căpșunile își vor potența aroma și nu se vor mai strica la frigider, rezistând mai mult timp decât de obicei.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele