Secretul pentru cea mai bună salată BOEUF. Cum prepară chef Florin Dumitrescu maioneza perfectă
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul unei salate de boeuf delicioase. Ce truc folosește, de fapt, pentru a-i da gustul unic.
Salata de boeuf este un aperitiv tradițional de pe mesele românilor de Crăciun.
Preparatul este bun oricând, de Crăciun, Revelion sau Paște, fiecare gospodină având secretul ei în prepararea salatei. Chef Florin Dumitrescu are însă un truc unic.
Celebrul bucătar Florin Dumitrescu a oferit rețeta pe care o urmează strict pentru salata de boeuf și a dezvăluit „magia” din spatele produsului tradițional preferat de milioane de români.
Salată de boeuf a la chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu folosește, la salata sa de boeuf, următoarele ingrediente:
- 4 ouă
- 300g de pulpă de vită fiartă
- 300 g de cartofi fierți
- 150 g de morcovi fierți
- 80 g de mazăre fiartă
- 80 g de gogoșari murați
- 80 g de castraveți murați
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de muștar
- 1 lămâie
Salată de boeuf a la Chef Florin Dumitrescu. Mod de preparare
Carnea se fierbe întreagă într-o oală potrivită. După ce a fiert se scoate din oală și se lasă la răcit.
Se adaugă apoi legumele la fiert întregi. După ce au fiert se scot din oală, se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.
Mod de preparare maioneză: La cantitatea aceasta, se prepară maioneza de casă din două ouă care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei.
După ce fierb și legumele, se taie carnea în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele.
Se amestecă toate ingredientele și se așază salata pe un platou sau într-un bol care de poate decora conform dorințelor familiei.
Chef Florin Dumitrescu are un truc pentru o salată de boeuf delicioasă
Rețeta de salată de boeuf a lui Chef Florin pare simplă, dar este complexă. El acordă mare atenție legumelor. Pentru o salată de boeuf apetisantă fiecare legumă se amestecă separat cu maioneză, primele fiind murăturile, pentru un gust acrișor.
Toate ingredientele pentru salata de boeuf trebuie să fie reci, atunci când se amestecă cu maioneza. Altfel, compoziția se va înmuia și salata se va strica, precizează Chef Florin Dumitrescu.
Sursa foto: youtube