Mulți oameni cred că vinul de păpădie este un mit, dar de fapt acesta există în realitate, iar o fabrica din Statele Unite a găsit succesul cu acest produs.
Cel mai important lucru pentru ca vinul să poată fi vândut este ca florile de păpădie să fie recoltate din locuri nepoluate de traficul mașinilor sau de animale.
Un câmp de păpădii nu este ceea ce unii proprietari de case doresc să vadă.
Dar pentru Jeff Zeitler, producător de vin, este locul perfect pentru a găsi suficientă buruiană, pentru a o transforma în vin.
„Într-un an obișnuit, recoltăm cam 10-15 galoane de puf de păpădie pură ca aceasta”, a spus Jeff Zeitler, producător de vin, potrivit antena3.ro.
Ei folosesc florile pentru a face vin la vinăria și cidrăria Urban Forage pe care Zeitler și soția sa au deschis-o în urmă cu șapte ani.
„Am cam învățat câteva rețete de la alții, am creat rețete proprii și mi-am dat seama că poți face vin din aproape orice conține zahăr”, a mai spus Jeff Zeitler, producător de vin.
Ei caută prin suburbiile orașelor toată vara, găsind o întrebuințare pentru fructele care altfel s-ar fi risipit.
„Pedunculițe galbene și umede sunt cele pe care le vom lua și le vom pune în apă fierbinte, și le vom fierbe până când vom obține un fel de ceai de păpădie.
Apoi, vor fi spălate a doua oară și se vor îndrepta spre rezervorul de fermentare”, a explicat Zeitler.
Petalele sunt folosite aici împreună cu periflorii, ceea ce simplifică procesul de preparare. Trebuie avut în vedere faptul că păpădia poate produce un astfel de vin cu gust amar. Pentru a evita acest lucru, puteți înmuia materiile prime în apă rece fiartă timp de 24 de ore.
Ingrediente:
zahăr granulat – 1,5 kg;
flori de păpădie – 3 l.
Pregătiți vinul după cum urmează: