Prima pagină » Diverse » Sectoarele din București. Ce le caracterizează? Unde să îți cumperi o locuință?

Sectoarele din București. Ce le caracterizează? Unde să îți cumperi o locuință?

Sectoarele din București. Ce le caracterizează? Unde să îți cumperi o locuință?

Vrei să îți cumperi o locuință în București?  Dacă vii din provincie, s-ar putea să descoperi că stilul de viață poate să difere extrem de mult de la o zonă la alta a Capitalei.
Bucureștiul este împărțit în șase sectoare, fiecare având cartiere cu caracteristici distincte:

  • Sectorul 1. Este una dintre cele mai bune zone ale orașului. Aici se găsesc cartierele Primăverii, Dorobanți și Aviatorilor, cunoscute pentru calitatea foarte bună a vieții, dar și pentru prețurile mari. Din păcate, partea cu prețurile mari este o caracteristică cât se poate de bine conturată, ceea ce înseamnă că nu poți găsi apartamente de buget.
  • Sectorul 2. Est eo zonă semicentrală ce include zone precum Colentina și Tei. Acest sector oferă un mix variat de locuințe, atât în cartiere cu facilități bune, cât și în cartiere mai puțin apreciate. Dacă alegi un apartament aici, trebuie să acorzi o atenție maximă detaliilor.
  • Sectorul 3. Cartierele Titan și Dristor sunt apreciate pentru prețurile accesibile și infrastructura dezvoltată. O problemă în zonă poate fi faptul că apartamentele sunt destul de vechi. Multe dintre ele au trecut deja prin cutremure majore, ceea ce nu este de dorit atunci când faci o investiție imobiliară.
  • Sectorul 4.  Cartierul Berceni este cel care definește cel mai bine acest sector. Este o zonă rezidențială populară cu prețuri accesibile și facilități adecvate. Poate fi considerat un dormitor al Bucureștiului și este o opțiune excelentă pentru achiziția unui apartament, deoarece are atât opțiuni noi, cât și opțiuni în blocuri vechi. Totuși poate deveni destul de aglomerat și nu este tocmai în proximitatea punctelor de interes.
  • Sectorul 5. Aici se află cartiere precum Rahova și Ferentari, cunoscute pentru provocările legate de securitate și infrastructură. Într-adevăr, în ultima vreme imaginea celor două cartiere a fost îmbunătățită iar dezvoltatorii imobiliari au profitat de oportunitatea prețurilor mici și au construit cartiere destul de interesante.
  • Sectorul 6. Include cartiere precum Militari și Drumul Taberei, care oferă apartamente la prețuri moderate și o bună conexiune la transportul public, foarte atractiv fiind metroul.

Analizând în detaliu fiecare sector, niciunul nu pare să fie perfect, însă există și alte opțiuni. În ultimele două decenii s-a dezvoltat o nouă zonă, care deși nu face parte din București, reușește să fie extrem de bine conectată: Pipera. Există o mulțime de case de vânzare în Pipera iar cei care aleg să le cumpere sunt atrași de metrou, de proximitatea față de sectorul 1 și evident, de prețurile atractive. Mulți bucureșteni aleg să meargă chiar mai departe de București, ceea ce a dus la dezvoltarea unor cartiere de case și a unor puncte de interes în Ilfov (Balotești, Tunari, Corbeanca, Dragomirești etc.).

Ce să urmărești atunci când îți cumperi o locuință în București?

Dacă ai ales deja un sector sau de ce nu, o localitate de lângă oraș, trebuie să mai urmărești câteva elemente esențiale:

  • Proximitatea față de punctele tale de interes. Nu te lua după alții! Alege o locuință care să fie potrivită pentru obiceiurile tale.
  • Perspectivele de dezvoltare. Uită-te la cum s-a dezvoltat zona în ultimii ani și la proiectele care sunt demarate!
  • Costurile recurente. Investiția într-un apartament nu este dată doar de costul de achiziție. Există și costuri recurente  cum ar fi întreținerea, utilitățile și taxele de proprietate. Dacă alegi un apartament vechi, aceste costuri pot fi considerabil mai mari, deoarece este necesară renovarea.

În general, pentru a achiziționa o locuință perfectă trebuie să aloci timp. Așadar, înarmează-te cu răbdare!

Autor