Prima pagină » Diverse » Sfatul nutriționistului. Ce mâncăm în POST, astfel încât să nu acumulăm kilograme în plus

Sfatul nutriționistului. Ce mâncăm în POST, astfel încât să nu acumulăm kilograme în plus

Sfatul nutriționistului. Ce mâncăm în POST, astfel încât să nu acumulăm kilograme în plus

Toamna aduce provocări pentru sănătatea, datorită temperaturilor scăzute, zilelor mai scurte și expunerii lungi la zonele aglomerate și colectivitățile. Riscul de infecție crește în aceste circumstanțe.

În emisiunea Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN, medicul Ruxandra Constantina a oferit sugestii cu privire la modalitățile de a menține o stare de sănătate bună și de a-și îmbunătăți sistemul imunitar. Medicul a subliniat, de asemenea, cât de important este postul atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru silueta noastră.

Dr. Ruxandra Constantina a subliniat relația dintre post și imunitate, subliniind că alimentația sănătoasă joacă un rol esențial în creșterea imunității, iar postul, dacă este ținut corespunzător, poate avea beneficii directe pentru sănătate și siluetă.

Cu moderație și cu cumpătare, postul poate ajuta la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea imunității. Nu trebuie să îl considerăm o corvoadă. Medicul a explicat: „Este o ocazie de a ne elibera de poftele nesănătoase, cum ar fi alimentele grase și dulciurile procesate”.

Medicul spune că dieta postului ar trebui să fie bazată pe alimente simple și sănătoase preluate din bucătăria tradițională.

„Ar trebui să ne comportăm în mod similar cu ceea ce am mâncat când eram în post în copilărie și cu ceea ce au mâncat bunicii noștri – mâncare gătită în casă. Există supe, ciorbe de legume, tocăniță de legume și ciuperci, precum și sarmalele de post și mămăligă. Putem folosi proteina vegetală din alimente precum năut, linte, mazăre, semințe oleaginoase sau leguminoase și nuci. Putem folosi salatele colorate, asortate, cu ulei de măsline și semințe și dulciurile de post, care sunt mult mai sănătoase decât cele comercializate”, explică medicul.

Această dietă ajută la reducerea inflamației, la detoxifierea organismului și la prevenirea adicției la alimente nesănătoase, pe lângă menținerea sistemului imunitar. În plus, moderația în ceea ce privește consumul de alimente ajută la menținerea sub control a greutății corporale. Acest lucru împiedică ideea că postul duce inevitabil la creșterea în greutate.

Recomandări pentru sezonul rece: În plus față de alimentație, putem întări imunitatea prin hidratarea adecvată, odihna adecvată și activitatea fizică regulată. Prin urmare, toamna ar putea fi momentul potrivit pentru a ne regândi obiceiurile și a adopta un stil de viață mai sănătos.