Chef Cătălin Scărlătescu a tras DIN GREU pentru cariera sa. „N-aveam cum să păcălesc munca”

Publicat: 04 09. 2024, 13:30

Chef Cătălin Scărlătescu, în vârstă de 52 de ani, a avut de tras pentru cariera sa, după cum a povestit în cadrul unui interviu. „N-aveam cum să păcălesc munca” , a spus acesta.   

  Cătălin Scărlătescu este cunoscut publicului din România din postura de jurat la emisiunea ”Chefi la cuțite”, difuzată de postul de televiziune Antena 1.  Celebrul bucătar și cei doi colegi ai săi , chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu, au renunțat după ani de zile la ”Chefi la cuțite” și din toamna anului 2024 sunt jurați la show-ul culinar ”MasterChef”, difuzat de postul de televiziune Pro TV.

În plan personal, chef Cătălin Scărlătescu formează un cuplu cu Doina Teodoru. Cei doi au participat împreună la emisiunea ”America Express”, care a fost difuzată la postul de televiziune Antena 1.

Chef Cătălin Scărlătescu a povestit, pentru revista Viva, cât de greu i-a fost ca să ajungă să cunoască succesul în profesia sa.

Chef Cătălin Scărlătescu a tras din greu pentru cariera sa. ”Am avut cărți, mi-am cumpărat o grămadă de cărți”

 

”Cel mai greu a fost, efectiv, drumul. Pentru că a fost lung. Îi spuneam colegului și fantasticului meu frățior Dumitrescu: „Pe tine te-a pocnit televiziunea la 24 de ani. Pe mine m-a pocnit abia la 40 și ceva”. Cel mai greu și cel mai rău a fost drumul. Dar asta a fost menirea mea, să muncesc. Noi, cei din generația 70-71, am fost pe muncă. N-aveam cum să păcălesc munca. În momentul de față, sunt o grămadă de chefi care o fușeresc. Știu să facă 3-4 farfurii, intră pe Google, rezolvă Google-ul tot, gata! O căutăm pe Jamila, reușim să facem orice prăjitură. În primii ani, nu exista Google. Am avut cărți, mi-am cumpărat o grămadă de cărți. Eu am început cu nomenclatorul de la ONT cu copertele roșii, și acum îl am pe acasă pe undeva, plin de grăsime, de unsoare, de untdelemn…”, a mărturisit celebrul bucătar.


Chef Scărlătescu a dezvăluit că i-ar fi plăcut să fie somelier dacă nu ar fi ajuns bucătar:

”Dacă n-aș fi fost bucătar, cred că mi-ar fi plăcut să fiu somelier. Sunt un mare, mare fan al vinului. Îmi place vinul din toate punctele de vedere. Nu neapărat să beau vin, cât să înțeleg vinul. Nu sunt fan al vinului de buturugă, sunt fan al vinului care are o poveste în spate, o poveste fantastică”.