Alexandru Sautner are 55 de ani și lucrează de mai bine de 33 de ani în domeniul gastronomic. Alexandru Sautner va fi unul dintre cei jurați ai emisiunii Chefi la cuțiete, în noul sezon de la Antena 1.
“Sincer, nu cred că realizez încă ce mi se întâmplă. Acest nou rol cred că este rezultatul unei experiențe de peste 30 de ani în Horeca și a rezultatelor extraordinare obținute de-a lungul timpului în această industrie. Sunt sigur ca nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos decât această onoare de a fi noul jurat la Chef la Cuțite!”, a declarat chef Alexandru Sautner.
Chef Alexandru Sautner a părăsit România în anul 1991, la numai 21 de ani, pentru a-și îndeplini visele. Își dorea să ajungă în Franța, însă s-a oprit în Germania, după câteva zile de mers pe jos, și tot felul de întâmplări nu tocmai plăcute. După 7 ani, Alexandru Sautner avea deja primul restaurant, iar în 2003 l-a deschis pe al doilea și în 2005 pe al treilea, în Stuttgart.
Pentru că iubea înghețata, Chef Alexandru Sautner a decis să plece la Bologna, la Ice University, pentru a își urma visul. Ajungând la Rimini, cel mai mare târg de înghețată din lume, a descoperit Emilia Cremeria și a decis să deschidă o franciză în România, îndrăgostindu-se, iremediabil, de aromele acesteia.
A investit 250.000 de euro, iar în przent are 14 gelaterii deschise în România. “Proprietarilor nu le-a venit să creadă, s-au șocat, au început să vadă încasările, comenzile de materie prima, nu înțelegeau nici ei fenomenul pentru că noi vindeam mai mult decât ei în Italia. Între timp am devenit atât de apropiați, au uitat de experiență neplăcută cu România, mai mult, anul trecut mi-au propus să fac parte din firma mama.
Practic, au fost atât de mulțumiți și mă consideră promotorul Emiliei în afară Italiei încât au făcut această companie de francizare în cadrul cărora le sunt partener. Pentru mine este o satisfacție enormă, am fost un simplu francizor, mi-au dat un magazin și acum mă includ în afacere”, povestea Sautner, cu ceva timp în urmă.
Foto: Facebook Chefi la cuțite