Prima pagină » Diverse » Showbiz » Cum a ajuns Andreea Răducan să facă GIMNASTICĂ. ”Imediat după ce împlinisem vârsta de 4 ani”

Cum a ajuns Andreea Răducan să facă GIMNASTICĂ. ”Imediat după ce împlinisem vârsta de 4 ani”

Cum a ajuns Andreea Răducan să facă GIMNASTICĂ. ”Imediat după ce împlinisem vârsta de 4 ani”
Cum a ajuns Andreea Răducan să facă gimnastică

Marea campioană la gimnastică artistică Andreea Răducan, în vârstă de 40 de ani, a povestit cum a ajuns să practice sportul care i-a adus faima mondială.

Andreea Răducan este una dintre cele mai titrate sportive din lumea gimnasticii artistice. De-a lungul carierei sale, Andreea Răducan a fost medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplu medaliată la campionatele europene și mondiale de gimnastică artistică.

Din anul 2017 până în anul 2020 a fost președinte al Federației Române de Gimnastică. La jocurile Olimpice de la Sydney, Andreei Răducan i-a fost retrasă medalia de aur câștigată în concursul de individual compus. În plan personal, Andreea Răducan este căsătorită cu Daniel Tandreu, împreună cu care are doi copii: Amira Sophia și Andrei Filip.
Andreea Răducan a oferit detalii, pentru revista Viva, despre cum a început să practice sportul care i-a adus faima mondială.

Cum a ajuns Andreea Răducan să facă gimnastică. ”Mie mi-au atras atenția bârna și, mai apoi, o groapă cu bureți despre care am aflat ulterior că e locul în care avem voie să ne jucăm după antrenamente”

”Tatăl meu a fost foarte pasionat de sport și, mai mult, a considerat educația prin sport una necesară și potrivită pentru copii. Așa că și eu, și fratele meu, Sorin, am practicat sport încă din copilărie, și bine am făcut! Imediat după ce împlinisem vârsta de 4 ani, în toamna anului 1987, am mers de mână cu tata către sala de gimnastică din orașul Bârlad. Era o sală mare, cu aparate de gimnastică despre care nu știam nimic, și multe fetițe care săreau peste tot”, a povestit Andreea Răducan.

”Mie mi-au atras atenția bârna și, mai apoi, o groapă cu bureți despre care am aflat ulterior că e locul în care avem voie să ne jucăm după antrenamente. Scopul ei fiind, de fapt, de a ne ajuta să învățăm elemente mai dificile care necesită mai multe etape de învățare și care nu se pot executa direct pe sol”, a mai spus aceasta.

 

Autor