Prima pagină » Diverse » Showbiz » Cum arată acum și ce s-a întâmplat cu Cristi Tabără, la 15 ani după ce a plecat din Pro TV. Boala incurabilă cu care a fost diagnosticat

Cum arată acum și ce s-a întâmplat cu Cristi Tabără, la 15 ani după ce a plecat din Pro TV. Boala incurabilă cu care a fost diagnosticat

Cum arată acum și ce s-a întâmplat cu Cristi Tabără, la 15 ani după ce a plecat din Pro TV. Boala incurabilă cu care a fost diagnosticat

Cristi Tabără a fost, timp de mulți ani, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori ai știrilor Pro TV, fiind unul dintre cei mai apreciați jurnaliști ai postului din Pache Protopopescu.

Anii au trecut, însă, iar o serie de probleme de sănătate, dar și un scandal sexual, l-au îndepărtat pe Tabără de micile ecrane.

Acum mai bine de un deceniu, Cristi Tabără era acuzat că ar fi mângâiat într-o manieră total nepotrivită o copilă de doar zece ani, fiica iubitei sale de atunci.

Nevoit să se retragă din televiziune o perioadă, prezentatorul a ajuns ulterior la TVR.

Cristi Tabără în prezent

Boala de care suferă Cristi Tabără

Cunoscutul realizator a avut mai mereu probleme cu greutatea. Deși la un moment dat a reușit să slăbească în mod spectaculos, Tabără a pus înapoi kilogramele de care scăpase, nota CANCAN.

Unul dintre motive este acela că jurnalistul suferă de sindrom Cushing, o boală care provoacă o serie întreagă de probleme, printre care obezitate, impotență, depresie sau diabet.

De altfel, în urmă cu mulți ani, prima soție a acestuia, Daiana Ghender, a dat de înțeles faptul că problemele sexuale ar fi stat la baza ruperii căsniciei, fără a dori să intre în detalii. Din păcate, boala nu se poaet vindeca, ci poate fi numai ținută sub control cu medicamentație.

„Sindromul Cushing apare în momentul în care organismul secretă cantităti mari de cortizol pentru o perioadă mai lungă de timp. Cortizolul, numit popular și «hormonul de stres», este secretat de glandele suprarenale, iar prezența sa este stimulată de glanda hipofiză. Persoanele care au aceasta boală sunt periculoase în special pentru ele însele. Înțelegând care sunt sursele bolii, noi ca aparținători putem doar să ne temem pentru sănătatea celor deja diagnosticați. Persoanele diagnosticate cu acest sindrom pot lucra in colectivitate, dar din punctul meu de vedere, din cauza faptului că obosesc foarte repede, rezultatele lor nu se vor ridica la nivelul dorit. Crizele pe care le pot avea pacienții sunt organice, iar în cazul în care alături de acest sindrom nu există tulburare de anxietate, atunci somatizările sunt rare”, spune psihologul Radu Leca.

Recent, TVR a anunțat că Tabără, care este prezentatorul emisiunii „Exclusiv în România”, va prezenta o serie documentară care va spune „istorii ale unor români, care au lăsat o moştenire importantă lumii.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele