Actorul Dorel Vișan, în vârstă de 87 de ani, a dezvăluit câteva secrete legate de prepararea celor mai bune murături.
Dorel Vișan este unul dintre cei mai apreciați actori. A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.
În ceea ce privește viața sentimentală, Dorel Vișan a fost căsătorit cu Maria Vișan, cu care a avut o căsnicie de 29 de ani, din care au rezultat trei copii. Artistul și-a pierdut partenera de viață în urmă cu 31 de ani.
Renumitul artist este adeptul unui stil de viață cât mai sănătos. La casa sa de la țară, acesta își cultivă legume, pe care se și pricepe să le și prepare pentru iarnă. Pentru click.ro, Dorel Vișan a oferit câteva sfaturi despre pregătirea conservelor pentru iarnă.
Dorel Vișan a explicat că el obișnuiește să pună foarte mult hrean la murături. De asemenea, artistul evită să folosească sarea iodată.
„De exemplu, pe lângă ce trebuie pus, adică boabe de porumb, leuștean, mărar și cimbru, eu pun în borcane și multe felii de hrean. Nu multe, ci foarte multe, le strecor așa printre murături. Mai trebuie să evitați sarea iodată, neapărat trebuie pusă sare grunjoasă, se găsește prin magazine, este anume pentru murături. Sarea iodată este o prostie, să nu puneți așa ceva la murături, eu și la masa de zi cu zi o evit, folosesc sarea marină”, a detaliat Dorel Vișan pentru sursa mai sus-menționată.
”Mare grijă însă și la legume, cele mai bune sunt cele din grădină, nu din supermarketuri, aduse de prin serele din străinătate, unde sunt crescute cu chimicale și cu tot felul de mizerii”, a mai spus acesta.