Sorin Bontea se APĂRĂ în fața fanilor care l-au criticat pentru rețeta sa de costițe: „Toată lumea mai greșește, nu este nimeni perfect”

Publicat: 12 07. 2023, 23:42
Actualizat: 12 07. 2023, 23:46
Chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea își ține fanii la curent cu rețetele sale, prin intermediul unei aplicații. Doar că el a primit și critici, nu doar laude, după ce unele persoane care au degustat preparate realizate după rețeta sa au fost dezamăgite de rezultatul comenzilor lor.

În acest context, după ce nemulțumirile s-au tot adunat, Sorin Bontea a decis să se apere singur în fața acuzațiilor. Celebrul chef susține că nu îi poate fi atribuită vinovăția pentru ceea ce au primit oamenii la comanda unui preparat realizat după rețeta sa.

El doar a distribuit aceeași rețetă, scrisă și filmată, către toți bucătarii, având încredere că aceștia vor urma cu strictețe toți pașii necesari.

Tocmai această abordare poate fi considerată o greșeală din partea sa, pentru că nu poate controla fiecare preparat în parte.

„Asta e o chestie pe care eu nu prea pot s-o controlez, pentru că este un fel de franciză și… Eu am dat rețetele pe unde trebuia să le dau, exact cum se face, cu video, cu tot. Ele se fac în mai multe orașe și acuma totul depinde doar de bucătarul care le face. Aici era treaba firmei respective, mă rog. Se fac în Timișoara, se fac în Cluj, se fac în București, Constanța… Nu prea pot să le controlez pe toate. Crezi pe cuvânt bucătarul care le face că le face cum trebuie. Toată lumea mai greșește, nu este nimeni perfect. Eu nu am primit critici la modul ăsta.

Eu am creat rețeta, le-am făcut și video, tot ce trebuia făcut. Acuma, eu când am făcut rețetele respective, nu erau oase în coaste… Am citit și eu ce s-a scris. Asta nu mai pot să controlez eu absolut deloc, din păcate. E adevărat că totul se răsfrânge asupra mea. Eu nu am cum să fac rețetele în același timp și-n București, și-n Timișoara, și-n Craiova, și-n Cluj. Sunt rețetele mele, e adevărat. Am explicat cum ar trebui să fie făcute, dar mna, mi-am ales niște restaurante care le făceau cum trebuie. Asta e problema în bucătăria românească, din păcate. E vorba și de restaurante, în general, nu doar ce mi se întâmplă mie personal”, a fost reacția lui Sorin Bontea, potrivit Fanatik.

Chef-ul spune că nu poate controla modul în care rețelele sunt preparate în diferite restaurante, dar menționează că a verificat personal cum i se pregătesc rețetele, în mai multe ocazii.

Totuși, de fiecare dată când a comandat el sau a cerut cuiva să o facă în locul său, a primit exact ceea ce a cerut.

De puține ori s-a întâmplat să primească o cantitate prea mare a vreunui ingredient, iar niciodată nu a avut parte de o experiență atât de dezamăgitoare precum afirmă cei nemulțumiți de serviciul de comandă al mâncării.

„Eu mai cer acasă, dar nu pot controla, mai cer să mi se aducă. Mai pun și pe alții. Nu mi s-a întâmplat. Da, au mai fost situații să găsesc prea mult iceberg în tacos, dar sunt niște cantități, niște rețete. Oricum, e clar că s-a întâmplat și nu e în regulă. Eu sper să o reglez oricât de mult se poate”, a mai spus Sorin Bontea.

Foto: Captură YouTube.com