Sistemul de sănătate din Italia se prăbușește. Imagini șocante arată pacienți, ajutați să respire cu ventilatoare, întinsi pe coridoarele spitalului
Imagini șocante arată pacienți italieni, aliniati pe coridoarele unui spitalul, în timp ce țara se luptă cu un al doilea val al virusului.
Pacienților din unele spitale din Italia li se administrează oxigen, întinsi pe coridoare, în timp ce țara nu are un număr suficient de paturi pentru a face față numărului de bolnavi, potrivit The Sun.
Spitalele se vor confrunta cu un „tsunami” Covid
La începutul acestei săptămâni, medicii italieni au avertizat că spitalele se vor confrunta cu un „tsunami” Covid dacă guvernul nu va impune măsuri mai stricte pentru a combate virusul.
Filippo Anelli, președintele italian al medicilor, a scris marți pe Facebook:
„Îngrijorarea noastră este că acest al doilea val nu va fi o furtună, ci un tsunami care ar putea copleși sistemul național de sănătate. De aceea cerem guvernului măsuri mai agresive”.
„Dacă vom continua astfel, situația ar putea scăpa de sub control”, a adăugat el.
Italia a înregistrat 39.811 noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat sâmbătă Ministerul Sănătății, cel mai mare număr zilnic din țară și a crescut de la 37.809 vineri.
Ministerul a raportat, de asemenea, 425 de decese legate de Covid-19, în scădere de la 446 cu o zi înainte.
Un total de 41.063 de persoane au murit acum din cauza Covid-19 în Italia, care a înregistrat aproximativ 902.490 infecții cu coronavirus de la începutul focarului său.
Regiunea Lombardia, cea mai afectată zonă
Regiunea nordică a Lombardiei, centrată pe capitala afacerilor italiene Milano, a rămas cea mai afectată zonă, raportând 11.489 de cazuri noi sâmbătă împotriva 9.934 de vineri.
Regiunea vecină Piemonte a fost cea de-a doua cea mai afectată, înregistrând 4.437 cazuri față de 4.878 cu o zi înainte.
Italia a aprobat un nou pachet de măsuri pentru a amortiza lovitura asupra economiei din cauza restricțiilor pe care le-a introdus la începutul acestei săptămâni, în efortul de a stopa reapariția pandemiei Covid-19.
Măsurile recente convenite de Cabinet valorează 2,9 miliarde de euro (2,6 miliarde de lire sterline), potrivit presei italiene.
Măsurile impotriva coronavirusului care au intrat în vigoare, vineri, împart țara în trei zone, în funcție de gravitatea focarului.
Limitările sunt mai puțin severe decât blocarea la nivel național impusă de Roma atunci când coronavirusul a avut loc pentru prima dată în martie, dar multe magazine au fost închise în zonele cu risc ridicat, cum ar fi regiunea Lombardia din Milano, unde oamenii își pot părăsi casele doar din motive de sănătate sau urgențe.
Pachetul guvernamental întârzie plățile fiscale datorate în noiembrie și mărește transferurile către companiile care operează în regiuni clasificate drept „roșu” sau „portocaliu” care au fost afectate de cele mai stricte limitări.
„Am compensat mai mult pentru că ne-am dat seama că ceea ce s-a acordat nu era suficient”, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte pentru Corriere della Sera într-un interviu. „De asemenea, am extins numărul beneficiarilor.”
Pachetul de măsuri oferă fonduri pentru îngrijirea copiilor sau concediu de muncă pentru părinții care nu pot lucra de acasă, după ce guvernul a mutat cursurile in mediul online pentru licee și ultimii doi ani de gimnaziu.
Conte a spus că au fost alocate fonduri și pentru regiunile care ar putea deveni zone cu risc ridicat în cadrul sistemului actual.