SOLUȚIE. Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională / Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie

SOLUȚIE. Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională / Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie
Monica Anisie: Declarația pe propria răspundere e necesară pentru că și părintele trebuie să își asume, alături de școală, și de autoritățile locale, revenirea elevilor la cursuri
Publicat: 28/05/2020, 00:03
Actualizat: 28/05/2020, 03:03

Ministrul Educației, Monica Anisie, a propus miercuri seara, la Digi 24, o soluție pentru elevii care au temperatură peste 37,3 grade în ziua examenului de Evaluare Națională sau Bacalaureat. O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare, dar și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19, însă aceasta nu a fost încă finalizată.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Aceasta a vorbit și despre situația în care un elev are, în ziua examenului, temperatura mai mare de 37,3, mai ales că unii părinți au semnalat această posibilitate.

„Eu sunt ministrul Educației și întrebările referitoare la aspectele medicale cred că e necesar a fi puse experților în medicină. Eu tot ceea ce am elaborat în colaborare cu Ministerul Sănătății referitor la aceste aspecte medicale, repet, le-am realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății. Ei știu cel mai bine. Mâine am o întâlnire cu directorul general de la Centrul de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, am solicitat INSP o întâlnire tocmai pentru că am și eu aceste întrebări și vreau să le pun acestor experți, pentru că trebuie să dăm răspunsuri părinților”, a sus Anisie.

„Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadrul didacic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a spus Anisie.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a mai spus ministrul.

Mai puțin de un sfert din elevii din Capitală spun că vor merge la școală ca să se pregătească pentru examenele naționale

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea perioadei stabilite de responsabili pentru pregătirea elevilor din anii terminali în vederea exemenelor naționale, proporția celor care au anunțat că vor merge la școală este de sub un sfert din total.

Aproximativ 23% dintre elevii aflați în an terminal, înscriși în școlile din Capitală, au anunțat că vor veni la școală pentru a se pregăti pentru Bacalaureat, respectiv pentru Evaluarea Națională, a anunțat inspectorul școlar adjunct în cadrul ISMB, Maria Manea.

Prima școală din Capitală, pregătită pentru examenele naționale, în condiții de pandemie se află în Sectorul 4

Școala Gimnazială Nr 194 din sectorul 4 este prima unitate de învățământ din București pregătită pentru susținerea examenelor naționale din acest an în condiții de maximă siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

Primăria Sectorului 4 a luat mai multe măsuri pentru protecția elevilor și a cadrelor didactice, cum ar fi circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, săli de clasă reconfigurate și dotate corespunzător.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tânăr de 24 de ani și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda, mai ieftină...
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de...
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Crima de la Brăila. Primele declarații făcute de soțul Marinei, medicul stomatolog ucis cu sânge...
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Românii trăiesc, în medie, 59 de ani fără să se confrunte cu probleme de sănătate...
Structură SUBTERANĂ MAYAȘĂ și PIRAMIDE ASCUNSE, descoperite în pădurile tropicale din Mexic
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea...
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Probleme între Florin Salam și Roxana Dobre?! Bruneta ar fi plecat de acasă, împreună cu...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana....
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Centrala nucleară din Ungaria va avea permisiunea să depășească limita de temperatură a apei Dunării