Prima pagină » Diverse » Sorin Cîmpeanu, despre examene: „Nu este normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți”

Sorin Cîmpeanu, despre examene: „Nu este normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți”

09 mart. 2021, 06:40, Diverse
Sorin Cîmpeanu, despre examene: „Nu este normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Sorin Cîmpeanu este categoric: Școlile vor fi închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică „o impune”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că examenele pentru clasele terminale se vor desfășura astfel încât elevii să nu deconteze pierderile din cauza pandemiei de COVID. El se așteaptă ca rezultatele copiilor la examene să fie bune.

„Rezultatele în acest an la examene mă aștept să fie la fel de bine sau chiar mai bune decât anul trecut. Nu se coboară ștacheta! Se adaptează la ceea ce a fost. Anul acesta nu a fost unul normal.

„O spun cu toate răspunderea…”

Nu e normal ca elevii să deconteze aceste pierderi. Nu e normal să deconteze ei faptul că noi nu am fost pregătiți. O spun cu toată răspunderea”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a spus că învățământul online a fost o situație de compromis. Nici România, dar nici alte state nu au fost pregătite pentru acest tip de educație, a remarcat ministrul.

Situațiile care au generat o prezență redusă la școală

„Am putea avea multe localități carantinate. O să analizăm cum poate fi gestionată o situație astfel încât cum poate fi dată o derogare pentru a se putea organiza aceste examene.

Realitatea până acum din cele 4 săptămâni prezența medie a fost sub jumătate la școală. Asta a fost în ultimele 4 săptămâni.

Elevii nu vin că au vulnerabilități, că au rude, dar acestea sunt situațiile care au generat o prezență redusă la școală. Dacă părintele refuză să-l lase pe elev la școală, în cazul unei prezențe fizice, e de înțeles teama lui.

Examene online sunt folosite în mediul universitar din 2014-2015 în învățământul la distanță. În România nu știu să existe așa ceva.

Studentul trebuie să-i ofere profesorului acordul să intre pe calculatorul său. În momentul de față avem în componenta de digitalizare există și această chestiune. După ce trecem de perioada asta de criză o să trecem mult mai mult la online, că vrem sau nu vrem”, a mai declarat Cîmpeanu.