Prima pagină » Diverse » Spitalele sunt sub presiune în Italia, pe măsură ce cazurile de coronavirus se înmulțesc

Spitalele sunt sub presiune în Italia, pe măsură ce cazurile de coronavirus se înmulțesc

Spitalele sunt sub presiune în Italia, pe măsură ce cazurile de coronavirus se înmulțesc

Infecțiile cu coronavirus sunt din nou în creștere în regiunea nordului Italiei, unde pandemia a început prima dată în Europa, punând din nou presiune asupra spitalelor și a lucrătorilor din domeniul sănătății.

La spitalul San Paolo din Milano, o secție dedicată pacienților cu coronavirus și echipată cu aparate de respirație s-a redeschis în acest weekend, semn că orașul și zona înconjurătoare intră într-o nouă fază de urgență a pandemiei.

Pentru personalul medical care a luptat împotriva virusului în regiunea Lombardiei cea mai afectată a Italiei în primăvară, renașterea mult prezisă a venit prea curând.

„La nivel psihologic, trebuie să spun că încă nu mi-am revenit”, a spus asistenta Cristina Settembrese, referindu-se la martie și aprilie trecute, când Lombardia reprezenta aproape jumătate din morți și o treime din cazurile de coronavirus ale națiunii.

„În ultimele cinci zile, văd mulți oameni spitalizați care au nevoie de sprijin pentru respirație”, a spus Settembrese. „Retrăiesc coșmarul, cu diferența că virusul este mai puțin letal”.

Lombardia conduce din nou numărul cazurilor cu coronavirus

La câteva luni după ce Italia a atenuat unul dintre cele mai dure blocaje ale globului, țara înregistrează acum peste 5.000 de noi infecții pe zi – aproape aproape de vârfurile primăverii – pe măsură ce vremea se răcește și o vară remarcabil de relaxată de călătorii și socializare dispare în memorie. Lombardia conduce din nou națiunea în număr de cazuri, un ecou al traumei din martie și aprilie când sirenele ambulanței au străpuns tăcerea orașelor liniștite.

Până în prezent, numărul morților din Italia rămâne semnificativ sub înălțimile primăverii, situându-se recent în jur de 50 pe zi la nivel național, o mână în Lombardia. Aceasta se compară cu peste 900 de morți la nivel național într-o zi din martie.

Ca răspuns la noul val, guvernul premierului Giuseppe Conte a înăsprit de două ori restricțiile la nivel național într-o săptămână. Începând de joi, italienii nu pot juca sporturi, iar sărbătorile private în locurile publice sunt interzise. Măștile sunt obligatorii în aer liber începând cu săptămâna trecută.

Dar există, de asemenea, îngrijorare crescândă în rândul medicilor că Italia a risipit câștigurile pe care le-a obținut în timpul blocării sale de 10 săptămâni și nu s-a mișcat suficient de repede pentru a reinstala restricțiile. Persistă îngrijorările cu privire la faptul că stresul crescând asupra spitalelor va forța amânarea intervențiilor chirurgicale programate și a screening-urilor – creând o urgență de sănătate paralelă, așa cum sa întâmplat în primăvară.

Italia nu este singura țară europeană care vede o renaștere – și, de fapt, se descurcă mai bine decât vecinii săi de această dată. Cazurile Italiei la 100.000 de rezidenți s-au dublat în ultimele două săptămâni, până la aproape 87 – o rată mult sub țări precum Belgia, Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, care înregistrează între 300 și 500 la 100.000. Aceste țări au început, de asemenea, să impună noi restricții.