Sportul de masă este soluția ca România să aibă copii sănătoși și sport de performanță, susține Partidul Voința Poporului Român
România este pe ultimul loc în ceea ce privește infrastructura sportivă în Europa, și nu numai aici. În ultimii ani a început o cursă pentru construirea de stadioane în orașele reședință de județ, utilizate exclusiv pentru fotbal. Partidul Voința Poporului Român (PVPR) anunță că va schimba din temelii sistemul, în speranța că, prin sport, România va avea parte de copii sănătoși.
„Este o concepție și o direcție de activitate profund eronată, pentru că numai fotbalul sau stadionul pentru fotbal nu va reuși vreodată să ajute la creșterea și dezvoltarea unor generații de copii sănătoși. Din nou ajungem la nevoia construirii unui program național de creare și dezvoltare a unei infrastructuri pentru sport, care să aibă ca obiectiv nu sportul de performanță, în primul rând, ci sportul de masă, acesta din urmă având menirea de a forma și alimenta cu valori sportul de performanță.
Autoritățile publice centrale și locale, trebuie să asigure în totalitate infrastructura necesară, dar susținerea sportului de performanță de la un anumit nivel, începând de la juniorii de 16-17 ani trebuie să fie privată. Pentru aceasta programul național de dezvoltare a sportului românesc de masă va trebui să identifice, în primul rând elementele specifice ale diferitelor zone ale teritoriului național și compatibilitatea acestora cu diferite ramuri sportive”, susține av. Ion Victor Petrișor, liderul Partidului Voința Poporului Român (PVPR).
Sute și sute de polivalente, bazine și patinoare
„Pentru a înțelege mai bine ceea ce dorește Partidul Voința Poporului Român este că acest program urmărește în primul rând crearea unei infrastructuri sportive fără precedent în România”, anunță Petrișor.
Astfel, în fiecare sector al Municipiului București vor fi construite cel puțin 50 de săli de sport polivalente, 50 de patinoare acoperite, cel puțin 100 de bazine acoperite de înot de dimensiuni olimpice, cel puțin 500 de terenuri de sport pentru practicarea handbalului, baschetului, voleiului și a altor sporturi care se pot practica pe acele terenuri, prin amenajarea rapidă a condițiilor pentru fiecare dintre sporturi, la acestea urmând a fi arondate în vederea utilizării unitățile școlare din zonă.
De asemenea, același număr de obiective vor fi construite în fiecare municipiu reședință de județ și oraș cu peste 200.000 de locuitori. În celelalte localități din țară se vor construi în funcție de numărul de locuitori, o sală de sport polivalentă la 20.000 de locuitori, un bazin de înot la 500 de locuitori, un patinoar la 1.000 de locuitori, un teren de sport, multifuncțional la 100 de locuitori, săli de sport în fiecare unitate școlară, mai este menționat în documentul PVPR, citat de dnamedia.ro.