Prima pagină » Diverse » Stațiunea abandonată de lângă Valea Prahovei, cu un produs unic în lume. Este tranzitată acum de foarte mulți turiști

Stațiunea abandonată de lângă Valea Prahovei, cu un produs unic în lume. Este tranzitată acum de foarte mulți turiști

Stațiunea abandonată de lângă Valea Prahovei, cu un produs unic în lume. Este tranzitată acum de foarte mulți turiști
Statiunea care a renascut ca pasărea Phoenix

Care este stațiunea abandonată, de lângă Valea Prahovei, care are un produs unic în lume. Stațiunea a renăscut din propria-i cenușă. Acum este tranzitată de foarte mulți turiști și se ajunge la ea direct de pe DN1. Ar putea întrece chiar vestitele Sinaia, Predeal sau Bușteni.

Stațiunea abandonată, care s-a revitalizat și găzduiește anual un număr mare de turiști, este localizată foarte aproape de Valea Prahovei. Gara de aici este intens tranzitată, dar se poate ajunge aici și din DN1. Stațiunea are un produs unic în lume, așadar ar putea bate cu ușurință alte stațiuni celebre.

Este o stațiune situată în județul Dâmbovița, la 350 de metri altitudine, cu un potential uriaș, datorită unui produs unic. Ea a fost abandonată acum ceva timp, dar a redevenit populară în rândul turiștilor. Este, prin urmare, vorba despre stațiunea Pucioasa, unde se află izvoarele de sulf și iod, descoperite în anul 1828. Oamenii vin aici pentru diverse tratamente, precum împachetările cu parafină și băile calde, cu ape minerale.

Stațiunea are și câteva obiective turistice ce merită vizitate de către cei care vin aici. Pucioasa se numără printre cele mai populare destinații turistice din județul Dâmbovița.

Stațiunea și-a căpătat numele de la izvoarele sulfuroase sau de „pucioasă”, care țâșnesc din dealurile din zona respectivă. Localitatea a fost atestată în anul 1649, însă a devenit populară în timp, fiind transformată în stațiune balneoclimaterică.

Obiective turistice în Pucioasa

Băile Pucioasa au continuat să fie amenajate, astfel că în anul 1873 a avut loc participarea la Expoziția de la Viena, unde specialiștii austrieci au analizat apele minerale. Dar stațiunea era deja una populară la finele secolului al XIX-lea, fiind parte a zonei Ialomița-Dâmbovița.

De asemenea, orașul a cunoscut, cu timpul, mai multe transformări administrative. A fost reședința raionului Pucioasa în anul 1950, dar în anul 1962 a pierdut acest statut. A redevenit, în anul 1968, oraș al județului Dâmbovița.

La Pucioasa, dar și în apropiere, se află mai multe obiective turistice. Lacul Pucioasa se află pe listă, la o altitudine de 400 de metri. Cei care vin aici se bucură de peisaje minunate.

Mai este și Parcul Independenței, Muzeul de etnografie și Folclor Pucioasa, dar și Muzeul de aviație Dumitru Dorian Prunariu.

Pucioasa se află la numai 24 de km de Târgoviște, astfel că poți vizita obiective turistice și din acest oraș, precum Turnul Chindiei, Ansamblul Monumental Curtea Domnească sau Palatul Domnesc. Stațiunea Pucioasa se află la o distanță de aproximativ 100 km de orașe, precum București, Brașov, Pitești, dar și la 45 km de Sinaia.

Aici se poate ajunge și cu trenul, deoarece gara Pucioasa se află pe linia București-Titu-Pietroșița. Cei care merg cu mașina pot folosi DN1, dar se poate ajunge și de pe DN71.

sursă foto: coltisorderomania.ro

CITEȘTE ȘI:

Locul UNIC din România, care seamănă cu o stațiune faimoasă din Japonia și se află foarte aproape de Brașov

 

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele