Stațiunea din România care s-a reinventat complet. Ajunsese în paragină după Revoluție, dar acum e tot mai căutată
O stațiune de la munte considerată în perioada comunistă o adevărată perlă, a rămas în paragină după Revoluție, dar acum are parte de un reviriment.
În acest context, tot mai mulți turiști caută să ajungă în această destinație.
Este vorba despre Băile Perșani, județul Brașov, o stațiune cunoscută de brașoveni, dar în general nu prea cunoscută la nivel național.
Această destinație este o adevărată oază de liniște, arată Fanatik.
Nămolul din stațiune are proprietăți terapeutice
Apa minerală din bazinele de la Băile Perșani este recunoscută datorită proprietăților sale terapeutice. Nu doar apa face minuni împotriva problemelor musculare sau articulare, ci și nămolul sapropelic.
Proprietățile nămolului sapropelic au fost testate și demonstrate la cel înalt nivel. În prezent, nămolul de la Băile Perșani se poate lăuda cu atestare din partea Institutului Neuchatel din Elveția.
Și medicii reumatologi de la noi din țară au confirmat proprietățile nămolului de la Băile Perșani. Ba chiar, spun ei, este la fel de bun ca cel de la Techirghiol și ajută la tratarea bolilor sistemului osos și a reumatismului.
„Nămolul de la Perşani tratează diferite boli ale oaselor, reumatismul, dar şi alte afecţiuni. Pacienţii ajung la noi, în Ardeal, trimişi de medici. Sunt persoane care vin regulat pentru curele cu nămol”, au spus administratorii ștrandului de la Băile Perșani.
Cei care vor să meargă la Băile Perșani trebuie să știe că prețurile sunt mult mai mici decât pe litoral. Biletul de acces costă 20 lei, iar pensionarii beneficiază de reducere. Biletul este valabil întreaga zi și permite accesul la cele două bazine cu apă termală și la băile cu nămol.
Sursa foto: bailepersani.ro