STAȚIUNEA din România despre care mulți spun că este mai frumoasă decât Mauritius / Apa sărată de aici are proprietăți terapeutice
În plin sezon estival, mulți români sunt tentați să aleagă vacanțe în locuri exotice, deși ar putea trăi aceleași senzații și aici, în țară.
România încă mai are locuri de o frumusețe aparte, iar unul dintre acestea este comparat chiar cu Mauritius.
Aici vin străinii să se trateze
Nu trebuie să străbați tot globul pentru câteva zile de relaxare, o poți face la fel de bine și în România, mai cu seamă că mulți străini deja vin în acest loc atrași de faima care i s-a dus.
Proprietățile terapeutice ale nămolului de Techirghiol sunt recunoscute pe tot mapamondul și asta adaugă încă o bilă albă acestei stațiuni dobrogene.
Pe mulți străini, Lacul Techirghiol îi duce cu gândul la Mauritius, exotica destinație turistică aflată în topul preferințelor.
Dar Techirghiol și al său lac cu apă sărată este mai mult de atât, nu înseamnă doar frumusețe. Putem numi stațiunea, pe bună dreptate, o oază de sănătate, pe care fiecare român ar trebui s-o cunoască.
Nămolul de Techirghiol are foarte multe beneficii pentru sănătate. Nu-i de mirare că Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a înregistrat la OSIM marca „Nămolul Sapropelic de Techirghiol”. De altfel, SBRT este unic distribuitor la nivel național și internațional al nămolului extras din Lacul Techirghiol, după cum reiese dintr-o postare de pe pagina de Facebook Stațiunea Balneară Techirghiol.
Ce proprietăți are nămolul de Techirghiol
Supranumit și „aurul negru de la Techirghiol”, nămolul din acest lac este utilizat încă din secolele trecute în tratarea mai multor afecțiuni.
Printre acestea, pot fi enumerate:
- afecțiuni reumatismale degenerative;
- afecţiuni reumatismale de tip inflamator (poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artropatie psoriazică etc.);
- sechele postraumatice;
- afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic (nevralgii, radiculopatii, hemiplegii, hemipareze, paraplegii, parapareze, scleroză multiplă, boala Parkinson etc.);
- afecţiuni ginecologice (sterilitate secundară, insuficiență ovariană, dismenoree etc.);
- afecţiuni dermatologice (dermatoze, psoriazis, eczeme, urticarie cronică, acnee etc.);
- afecţiuni vasculare periferice (insuficientă circulatorie venoasă periferică, sindrom de ischemie periferică etc.).