Stațiunea din România unică în lume. Turiștii străini dau năvală în fiecare an

Publicat: 30 07. 2024, 10:42

România este plină de locuri extrem de frumoase, care îți taie repirația, desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși.

Unul dintre aceste locuri pline de magie este un lac unic în lume, un loc de o frumusețe absolută, care te face să îți dorești să revii în acele locuri pentru a te mai bucura de frumusețea acelor zone.

Lacul Ursu din Sovata, județul Mureș, este apreciat de turiști pentru proprietățile vindecătoare ale apei dar și pentru mediul liniștit și relaxant. Lacul este unic în lume fiind lacul helioterm cel mai mare şi mai cald din lume. Este și singurul lac cu apă sărată de pe glob înconjurat de un munte de sare cu o vegetaţie bogată, datorită solului vulcanic care s-a depus în timp.

Acesta are o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, adâncimea de 18 metri şi o salinitate medie de 300 de grame/litru.

Salinitatea de aici se mai găsește la Marea Moartă din Israel spre suprafaţă. Efectele apei și nămolului din lac sunt binecunoscute, o baie fiind de ajutor în tratamentul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Privit de la înălţime, Lacul Ursu are forma unei blăni de urs desfăşurate, de unde îi vine şi numele.

Lacul Ursu este singurul lac natural din lume a cărui dată de naştere se cunoaşte cu precizie

Un alt lucru care îl face unic în lume este faptul că Lacul Ursu este singurul lac natural din lume a cărui dată de naştere se cunoaşte cu precizie.

Pe baza unor cercetări efectuate de istoricul Jozsa Andras s-a stabilit că Lacul Ursu s-a format în anul 1875, pe data de 27 mai, la ora 11,00, arată stiridecluj.ro.