Strania poveste a „gemenelor tăcute”. Cele două surori nu au vorbit niciodată cu nimeni, doar între ele. Ce s-a întâmplat când una a murit

Strania poveste a gemenelor tăcute. Cele două surori nu au vorbit niciodată cu nimeni, doar între ele. Ce s-a întâmplat când una a murit
Publicat: 05/09/2024, 18:25

Povestea ciudată a „gemenilor tăcuți” care nu au vorbit între ei de-a lungul vieții înainte de a muri unul a fost explicată printr-o teorie înfricoșătoare. June și Jennifer Gibbons s-au născut pe 11 aprilie 1963 din părinți din Barbados care au emigrat în Marea Britanie la începutul anilor 1960 ca parte a „generației Windrush”.

Gloria și Aubrey Gibbons, mama și tatăl lor, au observat în timpul creșterii lor că nu vorbeau în mod normal și chiar și-au creat propria limbă pentru a comunica între ei.

Acest lucru, împreună cu faptul că erau singurii copii de culoare dintr-o școală britanică, însemna că erau hărțuiți în mod constant – ceea ce îi făcea să se bazeze și mai mult unul pe celălalt.

Psihologii care i-au examinat pe gemeni au descoperit, de asemenea, că aceștia pot comunica fără să vorbească, în timp ce își copiau comportamentul unul altuia din motive bizare necunoscute profesioniștilor. Au încercat să-i forțeze pe gemeni să vorbească cu ceilalți trimițându-i la școli separate, deși acest lucru nu a făcut decât să înrăutățească lucrurile, deoarece June și Jennifer au devenit aproape catatonice înainte de a fi readuse împreună.

Continuând să vorbească limba lor – o limbă vorbită în Barbados care combină influențele africane și britanice și care este vorbită pe scară largă pe insula Caraibe. Dar versiunea gemenilor a fost atât de accelerată încât majoritatea oamenilor nu au putut înțelege, notează ladbible.com

June a declarat mai târziu pentru BBC în 2023: „Avem un impediment de vorbire. Părinții noștri nu au putut înțelege niciun cuvânt din care spuneam, nimeni nu a înțeles – așa că ne-am oprit să mai vorbim”.

Ficțiune fantasy și povești despre violență și crime

Perechea a început să scrie ficțiune fantasy, inclusiv povești despre violență și crime, unele dintre acestea fiind publicate. Dar, în viața reală, perechea a început să iasă cu câțiva băieți pe care îi cunoșteau din zonă și a început să experimenteze cu droguri și alcool, înainte de a comite o serie de crime.

După ce au fost arestați pentru incendiere în 1981, au fost trimiși la infamul spital Broadmoor, un spital de psihiatrie de înaltă securitate, unde au primit medicamente antipsihotice. June și Jennifer s-ar fi întâlnit cu personaje precum Ronnie Kray și Jimmy Savile în cei 11 ani petrecuți în spital.

După ce a fost transferată într-o unitate de securitate inferioară în 1993, Jennifer ar fi murit din cauza unei inflamații bruște la inimă, la doar 29 de ani. În urma acestui eveniment tragic, June a început brusc să comunice normal cu ceilalți, susținând că a făcut asta doar pentru că sora ei era plecată.

Deși cauza exactă a morții lui Jennifer nu a fost niciodată anunțată, se crede că ea „s-a sacrificat pentru ca June să fie cu adevărat eliberată”, în ciuda faptului că nu au fost găsite droguri sau otravă în corpul ei în urma unei anchete.

June a fost apoi eliberată la un an după moartea surorii sale, mutându-se să locuiască lângă părinții ei din Țara Galilor, deoarece comunitatea ei a acceptat-o.

Ea a început, de asemenea, să scrie din nou, în timp ce povestea unică a gemenilor are cu adevărat un loc în cultura populară, cu cărți, cântece, documentare și seriale TV care apar despre June și Jennifer.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Delir despre viața veșnică” în Rusia. Putin le cere oamenilor de știință să creeze un...
Betty Salam a fost descalificată de la Asia Express 2024. Irina Fodor a explicat motivul
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
„Comunicarea a început deja”. Zelenski a vorbit despre planul victoriei Ucrainei ce va fi prezentat...
Nașul Cristian Țânțăreanu, declarații neașteptate despre Anca Țurcașiu! Motivul pentru care nu a mers la...
VIDEO Ciucă, în războiul filmelor. Reclama cărții „În slujba țării” versus ancheta Recorder care demontează...
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Ce conține, de fapt, parizerul de pasăre de la Lidl, Penny, Kaufland, Auchan sau Metro
Semnul rutier care îi încurcă pe candidaţi la examenul de permis. "E cedează la ceva"
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
Locul din România în care dorințele prind viață. Izvorul cu “apă vie” atrage sute de...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
Dormi doar 6 ore pe noapte? Iată care sunt consecinţele
Ce au descoperit cercetătorii studiindu-l pe cel mai PUTERNIC om din lume?
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Mesajul care-i va frânge inima Elenei Udrea. Nu va vedea niciodată aceste imagini
Cu ce se ocupă Maria de la Insula Iubirii în prezent. Cum își câștigă banii...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Cum s-a raportat Oana Radu la relații, în ciuda complexelor pe care le avea în...
Visul Mariei Constantin, distrus în copilărie: „Profesoara mea m-a forțat să renunț la pian”
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Astronomii au detectat o structură extinsă în jurul galaxiei Messier 77