Prima pagină » Diverse » SUA și Uniunea Europeană, acorduri cu gigantul farmaceutic francez Sanofi pentru livrarea a sute de milioane de doze din potențialul lor vaccin

SUA și Uniunea Europeană, acorduri cu gigantul farmaceutic francez Sanofi pentru livrarea a sute de milioane de doze din potențialul lor vaccin

SUA și Uniunea Europeană, acorduri cu gigantul farmaceutic francez Sanofi pentru livrarea a sute de milioane de doze din potențialul lor vaccin

Comisia Europeană a anunțat vineri că a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic francez Sanofi pentru a rezerva 300 de milioane de doze dintr-un posibil viitor vaccin COVID-19. Tot vineri, Guvernul Statelor Unite a anunțat că va plăti producătorului de medicamente Sanofi și GlaxoSmithKline până la 2,1 miliarde de dolari pentru a dezvolta și livra 100 de milioane de doze din potențialul lor vaccin.

Acordul ar oferi o opțiune pentru toate statele membre ale UE de a cumpăra vaccinul.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat:

„Deși nu știm astăzi care va fi cel mai bun vaccin până la urmă, Europa investește într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promițătoare, bazat pe diverse tipuri de tehnologii.

„Acest lucru crește șansele noastre de a obține rapid un remediu eficient împotriva virusului”.

Comisia negociază cu mai mulți dezvoltatori de vaccinuri

În prezent, Comisia negociază cu mai mulți dezvoltatori de vaccinuri pentru a încheia acorduri similare, a adăugat că este gata să coopereze cu partenerii internaționali dacă un „număr semnificativ de țări ar fi de acord să comunice resurse pentru rezervarea în comun a vaccinurilor viitoare de la companii” și pentru țările cu venituri mici și medii în același timp.

De asemenea, Comisia afirmă că „țările cu venituri mari ar putea acționa ca un grup de cumpărători internaționali incluzivi, accelerând astfel dezvoltarea de vaccinuri sigure și eficiente și maximizând accesul la ele pentru toți cei care au nevoie de el în întreaga lume”.

Guvernul francez a salutat anunțul Comisiei, care „va permite fiecărui stat membru al Uniunii Europene să ordoneze vaccinul în condiții favorabile, odată ce a furnizat dovezi suficiente despre eficacitatea și„ absența efectelor secundare ”.

Euronews a contactat Sanofi pentru comentarii.

SUA, de acord să plătească Sanofi și GSK 2,1 miliarde USD pentru 100 de milioane de doze de vaccin coronavirus

Cu câteva ore înainte de anunțul european, Sanofi și laboratorul britanic GSK au anunțat că vor primi până la 2,1 miliarde de dolari pentru dezvoltarea potențialului lor vaccin anti-COVID-19, după ce au fost selectați pentru a livra 100 de milioane de doze americanilor.

Guvernul Statelor Unite va plăti producătorului de medicamente Sanofi și GlaxoSmithKline până la 2,1 miliarde de dolari pentru a dezvolta și livra 100 de milioane de doze din potențialul lor vaccin coronavirus, au anunțat companiile vineri.

Mai mult de jumătate din 1,5 miliarde de dolari vor fi utilizate pentru a sprijini dezvoltarea ulterioară a vaccinului, inclusiv studii clinice. Restul va fi pentru fabricarea și livrarea celor 100 de milioane de doze, au spus companiile. SUA vor avea opțiunea de a comanda alte 500 de milioane de doze, au spus ei.

„Necesitatea globală de un vaccin care să ajute la prevenirea COVID-19 este masivă și niciun singur vaccin sau companie nu va putea satisface singură cererea globală”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreședinte executiv și șef global al diviziei de vaccinuri Sanofi într-un afirmație.

„De la începutul pandemiei, Sanofi și-a profitat de expertiza științifică profundă și de resurse pentru a ajuta la abordarea acestei crize, colaborând cu Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane din SUA pentru a debloca o cale rapidă spre dezvoltarea unui vaccin pandemic și fabricarea la scară largă.”

Oficialii de sănătate publică spun că nu se revine la „normal” până când nu există un vaccin împotriva coronavirusului, care a infectat peste 17 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis cel puțin 667.808, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Mai mult de 150 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 25 fiind deja în studii clinice.