Super-alimentul pe care orice femeie trecută de 50 de ani ar trebui să îl consume zilnic. Vlad Ciurea spune că face minuni pentru creier
Reputatul medic Vlad Ciurea a explicat, recent, beneficiile unor alimente care îți pot ajuta organismul absolut miraculos. Mai mult, orice femeie trecută de 50 ani ar trebui să consume câteva alimente pentru a se bucura de o sănătate de fier.
Potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN), se recomandă să consumați 6 sau mai multe porții de ovăz pe zi. Ovăzul este o comoară nutrițională de primă clasă datorită fibrelor abundente, aportului de vitamine din complexul B și a bogăției lor în minerale esențiale precum fier și magneziu. Cu toate acestea, caracteristica lui cea mai notabilă este capacitatea sa de a reduce nivelul colesterolului și de a contribui la bunăstarea cardiovasculară.
”Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn – suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, spune medicul Vlad Ciurea despre cerealele integrale.
Mai mult decât atât, ovăzul conține proteine esențiale, grăsimi sănătoase precum acizii grași omega-3 și omega-6, precum și o varietate de vitamine (B1, B5, B6, acid folic), minerale (magneziu, fosfor, mangan, fier, zinc), antioxidanți, acid avenalic și fitochimice. Toate aceste componente colaborează la protecția celulară și la reglarea hormonală. În timp ce, fitosterolii prezenți în ovăz contribuie la sănătatea cardiovasculară prin reducerea absorbției colesterolului în intestin.