Prima pagină » Diverse » Sute de BICICLETE, parcate în curtea școlii dintr-o comună din România. Cum i-au încurajat autoritățile pe părinți să renunțe la mașini

Sute de BICICLETE, parcate în curtea școlii dintr-o comună din România. Cum i-au încurajat autoritățile pe părinți să renunțe la mașini

Sute de BICICLETE, parcate în curtea școlii dintr-o comună din România. Cum i-au încurajat autoritățile pe părinți să renunțe la mașini

Sute de biciclete sunt parcate fața unei școli dintr-o comună din România. Primarul spune că peste 200 de elevi vin cu bicicleta la școală, după ce autoritățile locale au făcut o pistă de biciclete, încurajând părinții să renunțe, pe cât posibil, la mașină.

„Noi i-am încurajat foarte mult pe părinți să renunțe la mașini, mai ales că am realizat, în urmă cu trei ani, o pistă de biciclete de 2,8 kilometri, pe fonduri europene. Ne bucurăm că pista chiar este folosită, banii nu au fost cheltuiți degeaba. Acum mai facem o pistă, de trei kilometri, cu fonduri de la AFM, proiect de patru milioane de lei.

Imaginea a fost distribuită pe rețelele de socializare de către profesorul Cristian Stoica din Arad, pentru a fi preluată apoi de numeroși internauți. Acesta se declară plăcut surprins să vadă că și în România există locuri comparabile cu țările unde mersul pe bicicletă este adoptat de decenii și încurajat de autorități.
„Semlac, o școală frumoasă cu elevi care fac mișcare. O mare de biciclete este lângă școală”, a scris profesorul pe pagina sa de Facebook.

„Mersul pe bicicletă este foarte sănătos pentru copii, acest exercițiu fizic pe care îl fac dimineața când vin la școală îi ajută să fie într-o formă mai bună. Să știți că și adulții din comună circulă acum mai mult cu bicicleta, mașinile sunt a doua opțiune”, a adăugat primarul Letiția Stoian.

Mai multe primării din județul Arad au în derulare proiecte de construire a pistelor de biciclete în interiorul localităților sau care leagă sate, notează Agerpres majoritatea finanțărilor fiind prin PNRR. Astfel, administrațiile locale urmăresc să promoveze mobilitatea ecologică și să faciliteze accesul la mijloace alternative de transport.