Tânăra din imagine a devenit VIRALĂ pe internet, dar ce s-a descoperit apoi despre ea e „terifiant”
Pe contul de Twitter Hailey Lopez a fost publicată o fotografie cu o tânără prezentă la un meci de fotbal american, care s-a viralizat rapid.
Peste 100.000 de persoane au apreciat fotografia prezentă în galeria foto din acest articol, iar 4.000 de persoane au și comentat. Nimic straniu, până acum, dar ulterior s-a descoperit ceva „terifiant”.
Tânăra este generată de inteligența artificială
Mai exact, Insidehook precizează că această femeie frumoasă este generată cu ajutorul inteligenței artificiale.
Imaginea cu ea a fost generată cu ajutorul unor programe de editare pentru a o plasa în diverse locuri, de la stadion până la sala de fitness.
Conturile lui „Hailey Lopez” au devenit extrem de populare în câteva zile.
Pe X, contul este urmărit de aproape 40.000 de persoane, iar pe Instagram numărul urmăritorilor se apropie de 27.000.
Fanii „trași pe sfoară” de AI au reacționat dur după ce au aflat ce se ascunde în spatele imaginii de înger și au catalogat drept „terifiant” întregul experiment.
Sursa foto: Hailey Lopez / SURSA Foto: Instagram@hailey.lopezxo
Creatorul „Game of Thrones” împreună cu alți 16 autori dau în judecată OpenAI, creatorul ChatGPT, pentru încălcarea drepturilor de autor
John Grisham, Jodi Picoult și George R.R. Martin se numără printre cei 17 autori care dau în judecată OpenAI pentru „furt sistematic la scară largă”, cel mai recent dintr-un val de acțiuni legale ale scriitorilor îngrijorați de faptul că programele de inteligență artificială folosesc lucrările protejate de drepturi de autor fără permisiune, scrie apnews.com.
În plângerea depusă marţi la Tribunalul Federal din New York, reclamanţii i-au reproşat companiei californiene că s-a folosit fără permisiune de cărţile lor pentru a-şi antrena modelul de învăţare a limbajului, o tehnologie cu inteligenţă artificială (AI) aflată la baza ChatGPT, un software capabil să creeze tot felul de texte în urma unei simple cereri formulate într-un limbaj curent.
„În centrul acestor algoritmi se află furtul sistematic practicat la scară largă”, au declarat avocaţii reclamanţilor. Printre autorii acestei acţiuni judiciare în nume colectiv se află Authors Guild (o organizaţie care reprezintă interesele autorilor) şi mai mulţi scriitori. Numeroase alte plângeri au fost depuse de artişti, organizaţii şi programatori împotriva OpenAI şi a concurenţilor acestui start-up”