Prima pagină » Diverse » Țara în care tinerii REFUZĂ să se căsătorească. Este pe locul doi în lume, ca putere economică

Țara în care tinerii REFUZĂ să se căsătorească. Este pe locul doi în lume, ca putere economică

Țara în care tinerii REFUZĂ să se căsătorească. Este pe locul doi în lume, ca putere economică

Numărul cuplurilor din China, care s-au căsătorit în prima jumătate a acestui an, este la cel mai scăzut nivel  din 2013, potrivit datelor oficiale Reuters. Tot mai mulți tineri au amânat căsătoria din cauza creșterii costurilor de trai.

Cuplurile din China nu-și mai doresc să se căsătorească, în contextul încetinirii ritmului economic al țării, care a determinat și o scădere a nivelului de trai, mai ales pentru tineri.

Numărul căsătoriilor în China este strâns legat de numărul nașterilor. Refuzul tinerilor de a se mai căsători afectează factorii de decizie politică care încearcă să stimuleze creșterea populației. 3,43 milioane de cupluri s-au căsătorit în primele șase luni ale anului, în scădere cu 498.000 față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor privind înregistrările căsătoriilor.

În China, mariajul reprezintă o condiție prealabilă pentru a avea copii datorită stimulentelor și politicilor răspândite. Părinții trebuie să prezinte un certificat de căsătorie dacă vor să-și înregistreze copilul și să primească beneficii de stat.

O bună parte dintre tinerii chinezi aleg să nu aibă o relație, sau să amâne căsătoria din cauza ofertelor de muncă prost plătite și a perspectivelor nesigure,  în contextul încetinirii dezvoltării economice în a doua cea mai mare economie a lumii.

Numărul căsătoriilor în China a început să scadă încă din 2014. Deși a existat o ușoară redresare în 2023 din cauza cererii reprimate după relaxarea restricțiilor legate de pandemie. Anul acesta este posibil ca rata căsătoriilor să ajungă la cel scăzut nivel din 1980.

Printre motivele principale pentru declinul căsătoriilor în China este scăderea numărului de persoane tinere, numărul de bărbați apți pentru căsătorie care depășește numărul de femei, costurile aferente mariajului și schimbarea mentalităților.

„Tendința de scădere a ratei natalității în China pe termen lung va fi dificil de schimbat în mod fundamental, cu excepția cazului în care sunt implementate în viitor politici substanțiale de sprijinire a nașterilor pentru a aborda această provocare”, a declarat expertul în demografie He Yafu pentru ziarul de stat Global Times.

FOTO: Pexels

CITEȘTE ȘI:

FOTO / De ce nu s-a mai RECĂSĂTORIT Stela Enache după dispariția lui Florin Bogardo. ”Nu m-am plâns niciodată că sunt singură”

Alina Laufer, mărturisiri din MARIAJUL cu Ilan. ”Chiar nu înțeleg cum am putea să ajungem acolo”

Ce a spus Adriana Irimescu despre DIVORȚUL său. ”Am fost la psiholog, la duhovnic şi am citit mult”

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele