Prima pagină » Diverse » Test de cultură generală | Găsiți celelalte 4 țări, conform indiciilor din imagini!

Test de cultură generală | Găsiți celelalte 4 țări, conform indiciilor din imagini!

Test de cultură generală | Găsiți celelalte 4 țări, conform indiciilor din imagini!

Următorul test de cultură generală ar putea fi rezolvat cu ușurință de cei pasionați de călătorii.

Fiecare țară este reprezentată de simbolurile ei, cum ar fi Italia (pizza, paste, pizza, Turnul din Pisa). Termenul cultură generală se referă la cunoașterile de orice natură pe care un individ le posedă.

Cultura generală, idealul omului onest

Acest concept este parte a proiectului umanist, care își are originea în paideia greacă, tradusă de Marco Tullius Cicero sub titulatura de Humanitas și care s-a unificat, în timpul Renașterii, cu artele liberale. Proiectul unei culturi generale este legat intrinsec de reflecții asupra naturii umane, fie concepută ca natura umană fie ca ceva de dincolo de naturalitatea culturii (sau a unei „a doua natură”). În timpul Epocii Clasice, cultura generală a constituit idealul omului onest. „Problematica culturii generale constă în ceea ce am putea denumi drept „criză a educației” Hannah Arendt.

Cultura animi

Cicero a definit Humanitas-ul drept „tratamentul de aplicat copiilor, astfel încât aceștia să devină oameni” (Oratorul, I, 71, et II, 72). A consacrat, de asemenea, expresia „cultura sufletului” (cultura animi): „Cultura sufletului este filosofia: ea este cea care extirpă radical vicii, pune sufletele într-o stare de primire a semințelor, își sădește încrederea în ele și, ca să spunem așa, le inseminează pe acelea care, odată maturizate, vor da cele mai abundente recolte” Marco Tulius Cicero, Tusculanae.

Cultura: A cultiva, a onora

Potrivit lui Cicero, cultura generală se distinge de educația dată copilului, deoarece cultura generală trebuie să fie urmărită, de persoana în cauză, de-a lungul întregii ei vieți. Acel ideal al culturii, din Grecia a secolului al iv-lea, a fost transmis până în zilele noastre, datorita încorporării în diferitele modele școlare.

Cultura, care provine de la cuvântul latin colere, ce se traduce prin „a cultiva”/„a onora”, se referă în general la o activitate umană. Definiția dată de UNESCO consideră cultura ca „o serie de caracteristici distincte a unei societăți sau grupă socială în termeni spirituali, materiali, intelectuali sau emoționali”, scrie Wikipedia.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele