Prima pagină » Diverse » Test de inteligență doar pentru matematicieni | Cât este x, dacă x=x+1?

Test de inteligență doar pentru matematicieni | Cât este x, dacă x=x+1?

Test de inteligență doar pentru matematicieni | Cât este x, dacă x=x+1?

Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test de inteligență doar pentru matematicieni. 

Iată testul!

Privind această ecuație de gradul I – pe cat de scurtă, pe atât de „controversată” – am fi tentați să spunem clasicul „nu se poate”.
Așa este, în N (mulțimea numerelor naturale) – nu se poate. Dar haideți să facem să se poată! Dacă am scădea „x” din ecuație, am obține 0=1, ceea ce nu este bine. Așadar, singura posibilitate pentru a nu obține această aberație matematică (0=1) este să NU se poată scădea „x”.
Și care este singurul număr care NU poate fi scăzut?! Infinit! Deci, da, x = infinit.
Soluție care, de altfel, verifică ecuația: infinit = infinit + 1.

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele