Premisa de bază a acestei activități este că două imagini similare vor fi așezate una lângă alta și trebuie găsite toate diferențele posibile între cele două imagini.
Pentru aceasta trebuie să se concentreze cu atenție asupra imaginii și să noteze diferențele observate.
Este o activitate distractivă de care se vor bucura atât copiii, cât și adulții și, pe lângă distracție, va ajuta la îmbunătățirea abilităților de observare ale persoanelor care participă.
Puteți încerca această activitate fie individual, fie în grup. Încercarea în grup vă va face să înțelegeți cine este cel mai rapid din grup.
Ești gata să afli?
Să începem.
Imaginea de mai sus arată o scenă dintr-un sat în care puteți vedea o cabană, niște ghivece de flori, un copac și un câmp cu iarbă verde.
La prima vedere, cele două imagini par identice, dar nu este așa.
După cum puteți vedea din titlul de mai sus, trebuie să găsiți cele 5 diferențe între cele două imagini și pentru asta aveți la dispoziție 15 secunde.
Odată ce ați depășit limita de timp și nu ați găsit toate diferențele, vă puteți uita la cheia de răspuns de mai jos.
Sunteți curioși să vedeți care sunt diferențele?
Priviți imaginea următoare.
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.
Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți.