Acest test de inteligență este greu de rezolvat și doar oamenii cu „ochi de vultur” și abilități mari de observație vor putea să deslușească răspunsul.
Aruncă o privire atentă la poza de mai sus. Unul dintre elevi i-a făcut o farsă profesoarei sale. Ea este furioasă și are nevoie de ajutorul tău pentru a găsi vinovatul.
Dacă credeți că acest lucru este ușor, există totuși un detaliu care poate transforma acest lucru într-un teaser provocator.
Ai doar 7 secunde pentru a-l găsi pe farsor. Și timpul tău începe acum! Consideră asta ca pe un test al gândirii tale logice.
Cu toate acestea, nu vă judecă nimeni dacă nu reușiți să obțineți răspunsul corect în timpul oferit.
Sperăm că ați rezolvat corect enigma. Dacă nu, iată răspunsul:
Uită-te mai întâi la profesoară! Puteți vedea clar că o cană de cafea este lipită de mâna ei stângă. Apoi uită-te la fiecare elev, pe rând…
Fata din față râde. Nu are obiecte suspecte pe birou sau pe ghiozdan. Deci, ea nu este vinovată.
Uită-te la al doilea băiat din stânga. Este nervos și aproape pare a fi vinovatul. Cu toate acestea, nici el nu este implicat. Doar se teme că profesoara îi va pedepsi pe toți din cauza unui singur coleg vinovat.
Uită-te acum la băiatul din dreapta. Și el este nervos, așa cum indică transpirația de pe față. Privește mai atent la masa băiatului. Puteți vedea că face un colaj, ceea ce înseamnă că are nevoie de ceva pentru a lipi pozele pe caiet, cel mai probabil „clei”.
Dacă te uiți mai atent la ghiozdanul său, poți vedea conturul slab al lipiciului pe care îl folosește pentru colaj, dar… și pentru a-i face o glumă profesoarei.
Prin urmare, băiatul din dreapta este vinovat!
Dacă ați reușit să ghiciți răspunsul, felicitări! Iar dacă nu… mai mult noroc data viitoare! Oricum, sperăm că v-ați distrat rezolvând acest test de inteligență, oferit de jagranjosh.com.
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane.
Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung.
De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos.
Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.
Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți.