GÂNDUL vă propune și astăzi un nou test psihologic, cu ajutorul căruia veți putea descoperi puțin mai mult despre trăsăturile dumneavoastră de personalitate.
Testul de astăzi este unul relativ simplu: ceea ce vedeți prima dată în imaginea de mai sus vă va arăta cât de predispus sunteți la infidelitate.
Iluziile optice au adesea capacitatea de a dezvălui părți ale personalității noastre despre care nici măcar noi nu suntem conștienți.
Acest test pune accent pe primele impresii, dezvăluindu-ne tendința de a înșela în funcție de ceea ce vedem mai întâi.
În imagine vedem doi copaci și un stol de păsări care formează, dacă ne uităm atent, două colibe și un elefant.
Imaginea poate fi interpretată în numeroase moduri, fiecare observând mai întâi un element diferit.
Dar la ce aspect al imaginii v-ați uitat mai întâi?
Dacă prima dată ați observat păsările, înseamnă că sunteți o persoană loială și nici prin gând nu vă trece să vă înșelați partenerul sau partenera, potrivit NY Post.
Probabil că sunteți genul de persoană care nu va înșela niciodată, dar nici asta nu se termină întotdeauna bine. Aveți tendința de a fi statornici în emoții și decizii, dar uneori acest lucru poate fi în defavoarea dumneavoastră. Este important să recunoașteți atunci când sunteți nefericit într-o relație și să luați măsuri, nu să rămâneți într-o relație toxică doar de teama de a nu rămâne singur.
Dacă ați văzut colibele prima dată, se pare că sunteți foarte predispus să „călcați strâmb”. Sunteți genul de persoană care nu o dată și-a înșelat partenerul, chiar dacă nu întotdeauna ați avut neapărat această intenție.
Iar dacă ați văzut elefantul prima dată, înseamnă că ați învățat din greșelile trecutului. Poate că ați înșelat o dată, dar nu o veți mai face, deoarece înțelegeți răul pe care îl poate face acest lucru. Aveți experiență în relații și chiar dacă ați reuși să vă țineți aventura ascunsă, ați regreta în fiecare secundă faptul că v-ați înșelat partenerul sau partenera.
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.
Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți.