Prima pagină » Diverse » Test psihologic | Cele 2 întrebări la care poate răspunde corect doar un schizofrenic sau un geniu

Test psihologic | Cele 2 întrebări la care poate răspunde corect doar un schizofrenic sau un geniu

Test psihologic | Cele 2 întrebări la care poate răspunde corect doar un schizofrenic sau un geniu

Este practic imposibil să distingi o persoană normală de una bolnavă de schizofrenie, pe baza înfățișării. Multe teste psihologice și metode sunt utilizate pentru a afla ce se întâmplă în capul unui pacient și pentru a determina dacă el sau ea are nevoie de ajutor.

Într-un material publicat de Brightside sunt prezentate două întrebări simple la care pot să răspundă doar o persoană schizofrenică sau o persoană genială.

Important: Pentru a obține rezultate exacte, răspundeți la întrebări așa cum vă dictează emoțiile. Încercați să vă concentrați pe ceea ce vedeți, nu pe ceea ce ar trebui să arate. Acum, uitați-vă la imagini cu atenție și răspundeți la întrebări:

Răspunsurile corecte, odată vizionate imaginile în mișcare de pe Brightside, sunt:

  1. Marca este convexă numai pe o parte.
  2. Masca se rotește înspre dreapta.

Cum ești? Nebun sau geniu?

Dacă ai dat răspunsuri greșite la ambele întrebări, nu te îngrijora: ești o persoană complet sănătoasă. Dacă unul dintre răspunsuri era evident pentru tine, este timpul să îți fac un prieten care este psihiatru.

Adevărul este că creierul unei persoane sănătoase tinde să se autopăcălească. Ia în calcul forme și umbre artificiale, „corectând” imaginea. Înghițim „cârligul” iluziei, chiar dacă vrem sau nu.

Schizofrenicii nu au această abilitate de imaginație. Creierul lor nu poate stabili legătura dintre detalii. Văd masca așa cum este. Pentru ei, masca este concavă și se rotește într-o direcție.

Ce diferență face geniul? Schizofrenia și geniul nu sunt foarte diferite. Totuși, se poate face o distincție între ele. Personalitățile geniale dețin ambele tipuri de gândire – cea a unei persoane sănătoase și cea a unei persoane cu schizofrenie – și pot face schimb ăntre ele. Ei văd iluzia așa cum ar vedea-o o persoană normală, dar văd și „cârligul” imediat. Dacă vor, creierul lor poate să se oprească să perceapă înșelăciunea, arată sursa citată.

Mariana Predescu a absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste zece ani în mai multe redacții online din România. Face parte din echipa GÂNDUL.RO din 2020 și urmărește ... vezi toate articolele