Trăsăturile noastre de personalitate ne definesc de foarte multe ori și, în numeroase cazuri, sunt observate mai degrabă de persoanele din jurul nostru și nu de noi înșine.
Acesta este unul dintre motivele pentru care au fost create anumite teste psihologice care să ne permită să observăm mai ușor anumite aspecte ale personalității și temperamentului nostru pe care, uneori, le trecem cu vederea.
În lumea vastă a internetului, o iluzie optică a atras recent atenția internauților, stârnind discuții despre aspecte ascunse ale personalității noastre. Distribuită pe Tiktok de Mia Yilin, o adevărată senzație pe rețeaua socială, această imagine intrigantă a devenit un subiect fierbinte, lăsându-i pe internauți fascinați și intrigați deopotrivă.
Această iluzie prezintă atât chipul unei pisici, cât și o insulă , dar nu elementele în sine îi fac pe toți să discute despre imagine, ci perspectivele profunde pe care se crede că le oferă. Potrivit persoanei care a postat-o, cheia constă în ceea ce îți captează atenția mai întâi, oferind o privire asupra funcționării interioare a minții și inimii noastre.
Ei bine, cei care văd insula prima dată că sunt indivizi extrem de sociabili. „Dacă ai văzut prima dată insula, atunci ești o persoană foarte receptivă și deschisă, urăști să fii singur, să ai prieteni este foarte important pentru tine și vei face tot posibilul pentru a le câștiga încrederea”, spune persoana care a postat imaginea.
Cu toate acestea, Mia avertizează că această adaptabilitate duce adesea la nehotărâre, mai ales în momentele critice. Acești oameni, cu inima caldă și foarte prietenoși, se trezesc pur și simplu blocați în incertitudine, mai ales când se confruntă cu alegeri importante.
Pe de altă parte, cei care văd pisica prima dată sunt descriși ca fiind ființe calme, rareori lăsând furia să iasă la suprafață. „Dacă ai văzut prima dată capul de pisică”, explică Mia, „atunci ești o persoană care rareori se enervează pe ceilalți, chiar dacă te simți inconfortabil, vei râde pentru că faci tot posibilul pentru a evita conflictul”.
Cu toate acestea, Mia avertizează că sub această imagine calmă se află o fire aprigă. Împingeți-i prea departe, depășiți-le granițele și furia lor nu cunoaște limite. „Totuși, dacă cineva te deranjează cu adevărat sau îți depășește granițele”, adaugă ea, „atunci nimic nu-ți poate controla furia. Ești foarte matur și adesea gândești din perspectiva altora, recunoscând că greșești atunci când este nevoie.”
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.