ILUZIE optică. Găsește cele 4 elemente ascunse în imagine. Doar cei cu o minte sclipitoare pot rezolva „puzzle-ul” în 15 secunde. Tu poți?
Iluziile optice sunt adesea considerate cele mai bune jocuri de inteligență, iar o nouă iluzie complicată, devenită virală pe internet, îi clasifică drept „genii” pe cei care pot rezolva puzzle-ul în doar 15 secunde.
Dacă te-ai întrebat vreodată dacă ești un „geniu”, încearcă această nouă iluzie optică care îți va pune la încercare abilitățile vizuale și mentale.
Această iluzie ingenioasă i-a lăsat confuzi pe mulți, dar cei care reușesc să rezolve puzzle-ul în 15 secunde sunt considerați „genii”.
Provocarea este simplă: trebuie să identifici patru elemente ascunse în imagine. Elementele de găsit sunt: un liliac, o rață, un fluture și un morcov.
Ai reușit să le găsești pe toate patru în 15 secunde? Dacă da, se spune că nivelul tău de IQ ar putea fi destul de ridicat.
Elementele ascunse se amestecă cu mediul înconjurător și sunt împrăștiate în imagine. De exemplu, morcovul, liliacul și fluturele sunt în partea stângă a imaginii, în timp ce rața se află în partea dreaptă jos.
Dacă ai avut dificultăți, toate elementele ascunse au fost încercuite cu roșu în imaginea de mai jos.
Ce este un test de inteligență?
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.