Ești sau nu un lider? Pentru a afla acest lucru, astăzi vă propunem un test de personalitate care vă poate arăta care dintre aceste două trăsături vă caracterizează.
Ceea ce vezi mai întâi în această iluzie optică îți va spune dacă te-ai născut pentru a fi un lider sau dacă ești o persoană care preferă să stea pe margine.
Unii oameni sunt lideri înnăscuți, iar alții nu. Această iluzie optică poate clarifica acest aspect ce ține de personalitatea ta.
Această iluzie optică vă va ajuta să înțelegeți mai bine dacă sunteți un lider înnăscut sau dacă, mai degrabă, vă place să fiți condus.
Dacă ai văzut doi crocodili
Dacă ai văzut doi crocodili, înseamnă că personalitatea ta este puternică și îți dorești să fii într-o poziție de conducere. Excelații în medii în care puteți lua decizii strategice și îi puteți ghida pe alții. Aceste trăsături de personalitate pe care le ai sunt cu siguranță pozitive, dar, uneori, ar trebui să încerci să renunți la control și să faci un pas în spate.
Dacă ai observat o pasăre
Dacă ai observat o pasăre, înseamnă că ești mai înclinat să vrei îndrumări de la alți oameni. Ești foarte adaptabil la orice situație și ești un jucător de echipă fantastic, capabil să contribui bine la dinamica grupului. De asemenea, capacitatea ta de a avea încredere în directivele celorlalți și de a lucra armonios în cadrele stabilite te face de neprețuit.
Tipuri de iluzii optice
- Iluzii de distorsiune: Acestea sunt iluziile care distorsionează dimensiunea, forma sau lungimea obiectelor. De exemplu, figura lui Müller-Lyer este o iluzie care implică linii de aceeași lungime, dar care par a fi de lungimi diferite din cauza unor săgeți adăugate la capetele lor.
- Iluzii de culori: Acestea sunt iluziile care manipulează percepția culorilor. Un exemplu este iluzia lui Benham, care apare atunci când un disc alb cu sectoare colorate în moduri specifice este învârtit, generând o percepție de culoare în mișcare acolo unde nu există.
- Iluzii de mișcare: Aceste iluzii creează impresia că un obiect sau un model se mișcă atunci când, de fapt, este static. Un exemplu este iluzia de mișcare a lui Kitaoka, care implică imagini statice care par a se mișca atunci când sunt privite.
- Iluzii de profunzime și perspectivă: Acestea sunt iluziile care distorsionează percepția adâncimii și perspectivei. Un exemplu este iluzia Penrose, care creează o perspectivă aparent imposibilă, în care obiectele par a fi conectate în mod logic, dar nu pot fi într-un spațiu tridimensional real.
- Explicații neurologice: Iluziile optice pot oferi insight în modul în care creierul nostru procesează și interpretează informațiile vizuale. De exemplu, anumite iluzii optice sunt cauzate de modul în care creierul nostru completează informațiile lipsă sau interpretează informațiile ambigue.
Iluziile optice sunt fascinante și pot fi folosite pentru a înțelege mai bine procesele cognitive umane legate de percepția vizuală. Ele ne arată că percepția noastră a realității este subiectivă și că este influențată de mai mulți factori, inclusiv de context și de modul în care creierul nostru interpretează informațiile vizuale primite.
Pentru mai multe iluzii și teste de inteligență apasă AICI…