Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi unde se ascund cei 3 iubiți ai celor 3 femei din imagine

Publicat: 27 10. 2024, 08:22

Iluzie optică virală. Doar un geniu poate găsi unde se ascund cei 3 iubiți ai celor 3 femei din imagine.

Iluzie optică virală

Provocarea testului IQ este simplă, dar interesantă. Fiecare dintre cele trei femei din imagine își caută iubitul, iar aceștia sunt „camuflați” în peisaj, în mod inteligent. Îi poți descoperi în doar 9 secunde?

Știați că iluziile optice sunt folosite nu doar în studiul percepției, dar și pentru „antrenarea” minții?

Ghicitorile cu iluzii optice pot indica în ce măsură dispuneți de o atenție deosebită la detalii.

Iluzia optică este un mod minunat prin care îți poți testa IQ-ul și capacitatea de observare.

În imagine sunt ascunși cei trei bărbați, „la vedere”, dar îi poți zări?

Ai la dispoziție 9 secunde și timpul trece rapid!

Nu clipi, deoarece s-ar putea să-ți pierzi concentrarea.

Cei care rezolvă asemenea teste sunt deseori mai înzestrați intelectual. Nu oricine poate trece testul în timpul propus.

Cum au apărut testele de inteligență

Primele teste de inteligență au fost create de psihologul francez Alfred Binet, la rugămintea guvernului din Franța pentru a identifica studenții care ar putea avea cele mai mari dificultăți la școală, potrivit Business Insider.

La începutul anilor 1900, zeci de teste de inteligență au fost dezvoltate în Europa și SUA. Ele susțineau că oferă un mod standard de a testa abilitatea cognitivă a unei persoane.

Scala Binet-Simon, din 1905, a devenit baza pentru testarea IQ de azi. Binet, însă, credea că testele de inteligență nu sunt măsurători potrivite pentru inteligență. El a susținut că forma standard de test de inteligență nu ia în considerare creativitatea sau inteligența emoțională.

Aceasta e o critică regăsită și azi. Unii experți susțin că aceste măsurători standard nu pot fi folosite la nivel global. Unele comportamente și concepte sunt specifice pentru anumite culturi. Ceea ce poate fi considerat inteligent într-o cultură poate fi considerat impropriu în alta.

„Specificitatea culturală” a inteligenței înseamnă că testele standard pot fi aplicate mai ales în culturile vestice în care au fost create. Astfel, un test de inteligență care testează informațiile deținute de o persoană din Franța ar putea fi nepotrivit pentru cineva de pe alte continente, unde inteligența e testată prin alte forme.

Ce este un test de inteligență?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider, psiholog la Universitatea de Stat din IllinoisUnele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste, iar altele sunt pentru adulți.

Iluzie optică virală. Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

TEST BONUS! Test de inteligență pentru genii | Cât face 6:2(1+2)? Geniile răspund corect în 2 secunde!

Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test de matematică la care geniile răspund corect în 2 secunde!

Cât face 6:2(1+2)? Pare simplu la prima vedere!