Prima pagină » Diverse » Teste IQ » Iluzie optică virală | Ești un geniu dacă poți găsi cuvântul „jeep” în cel mult 8 secunde

Iluzie optică virală | Ești un geniu dacă poți găsi cuvântul „jeep” în cel mult 8 secunde

Iluzie optică virală | Ești un geniu dacă poți găsi cuvântul

O nouă iluzie optică virală vine să testeze cu adevărat capacitatea IQ-ului dumneavoastră. Ești un geniu dacă, privind imaginea propusă, poți găsi cuvântul „jeep” în cel mult 8 secunde. Tu l-ai zărit?

Cui nu-i place să rezolve tot felul de puzzle-uri, mai ales dintre cele care reprezintă adevărate provocări, precum o iluzie optică atât de bună încât îți testează nivelul de inteligență?

Iluziile optice sunt întotdeauna o provocare pentru creierul nostru deoarece generează confuzie, păcălindu-ne mintea și ochii.

Testul IQ al iluziei optice constă în capacitatea de a depăși momentul de confuzie și a găsi elementele reale mascate de efectul vizual care ne induce în eroare.

Magia unei astfel de provocări este aceea că te forțează să găsești răspunsul corect și nu renunți până în ultimul moment. Iată de ce mulți specialiști spun că iluzia optică înseamnă o provocare binevenită care ne ajută să uităm de stresul cotidian pentru scurtă perioadă.

Iluzie optică virală: găsește cuvântul „jeep” în 8 secunde

Există mai multe tipuri de iluzii optice, cum ar fi iluziile fizice, fiziologice și cognitive.

Iluzia optică este un fel de „imagine îndoită” și schimbătoare, care ia forma unui obiect sau a unui desen/ imagini, și te provoacă să percepi/ descoperi lucruri ascunse, pe care, la o privire superficială, nu le-ai vedea.

În același timp, aceste iluzii optice sunt considerate o parte a psihanalizei, căci oferă câteva informații legate de modul în care tu percepi lucrurile. Un creier uman rațional poate forma o percepție diferită prin simpla privire a unor obiecte sau imagini din unghiuri diferite.

Imaginea pe care v-o propune azi a fost distribuită pe rețelele de socializare și provocarea este să găsiți cuvântul „jeep” în cel mult 8 secunde.

Această iluzie optică i-a făcut pe mulți să-și pună, cu adevărat, imaginația la contribuție datorită naturii sale uluitoare.

Deși este chiar în fața ochilor tăi, cuvântul „jeep” nu poate fi observat atât de rapid, fiind bine ascuns între celelalte cuvinte scrise.

Cine reușește să-l observe în mai puțin de 8 secunde dovedește că are o inteligență extraordinară.

Studiile sugerează că, cu cât îți exersezi mai mult creierul cu puzzle-uri dificile și dure, cu atât ai șanse să devii mai inteligent.

Ce sunt iluziile optice

Iluziile optice sunt ca exercițiile pentru creier. Aceste teste fac oamenii să se întrebe despre ceea ce văd și ce percep.

Uneori, testele de iluzie optică sunt folosite de psihiatri pentru a afla cele mai intime gânduri ale oamenilor pe care aceștia nu le exprimă în mod explicit.

Iluziile optice folosesc culoarea, lumina și modelele pentru a crea imagini care pot fi înșelătoare pentru creierul nostru sau care induc în eroare. Informațiile adunate de ochi sunt procesate de creier, creând o percepție care, în realitate, nu se potrivește cu imaginea adevărată.

Iluziile optice apar deoarece creierul percepe ceva despre care se așteaptă să fie acolo. Este din cauza inteligenței creierului. Da, ai citit bine! Uneori, a fi inteligent creează și iluzii optice.

Cum au apărut testele de inteligență

Primele teste de inteligență au fost create de psihologul francez Alfred Binet, la rugămintea guvernului din Franța pentru a identifica studenții care ar putea avea cele mai mari dificultăți la școală, potrivit Business Insider.

La începutul anilor 1900, zeci de teste de inteligență au fost dezvoltate în Europa și SUA. Ele susțineau că oferă un mod standard de a testa abilitatea cognitivă a unei persoane.

Scala Binet-Simon, din 1905, a devenit baza pentru testarea IQ de azi. Binet, însă, credea că testele de inteligență nu sunt măsurători potrivite pentru inteligență. El a susținut că forma standard de test de inteligență nu ia în considerare creativitatea sau inteligența emoțională.

Aceasta e o critică regăsită și azi. Unii experți susțin că aceste măsurători standard nu pot fi folosite la nivel global. Unele comportamente și concepte sunt specifice pentru anumite culturi. Ceea ce poate fi considerat inteligent într-o cultură poate fi considerat impropriu în alta.

„Specificitatea culturală” a inteligenței înseamnă că testele standard pot fi aplicate mai ales în culturile vestice în care au fost create. Astfel, un test de inteligență care testează informațiile deținute de o persoană din Franța ar putea fi nepotrivit pentru cineva de pe alte continente, unde inteligența e testată prin alte forme.

Ce este un test de inteligență?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider, psiholog la Universitatea de Stat din IllinoisUnele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste, iar altele sunt pentru adulți.

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

TEST BONUS! Test de inteligență pentru genii | Cât face 6:2(1+2)? Geniile răspund corect în 2 secunde!

Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test de matematică la care geniile răspund corect în 2 secunde!

Cât face 6:2(1+2)? Pare simplu la prima vedere!

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele