Prima pagină » Diverse » Teste IQ » TEST | Ai IQ de geniu dacă vezi diferența dintre piesele de șah

TEST | Ai IQ de geniu dacă vezi diferența dintre piesele de șah

TEST | Ai IQ de geniu dacă vezi diferența dintre piesele de șah

Vrei să știi dacă ai IQ de geniu și poți rezolva rapid orice? GÂNDUL vă propune azi, 17 februarie 2024, un nou test care vă solicită capacitatea de concentrare și atenția la detalii.

Testele IQ sunt esențiale pentru a vă verifica nivelul de inteligență. De data asta, tot ce trebuie să faceți este să descoperiți diferența dintre piesele de șah.

Acest test necesită o gândire ageră, un raționament logic și atenție la detalii.

Gândul îţi prezintă un test IQ interesant. Tu poți să îl rezolvi?

Iluzie optică. Vezi diferența dintre piesele de șah

Următorul test poate fi rezolvat doar de cei mai inteligenți dintre noi. Puțini sunt cei care văd cu rapiditate diferența dintre piesele de șah.

Cei care observă piesa modificată demonstrează o claritate vizuală excepțională și un nivel ridicat de capacitate cognitivă.

Testul iluziei optice reprezintă o provocare fascinantă și captivantă care îți testează atât abilitățile perceptive, cât și coeficientul de inteligență (IQ). Detectarea unor obiecte ascunse în imagini complexe de iluzie optică este mai mult de atât, înseamnă un exercițiu mental care necesită observare ascuțită și abilități de procesare rapidă.

Psihologii și neurologii folosesc adesea astfel de iluzii optice pentru a înțelege modul în care creierul uman percepe informații vizuale complexe, scriu cei de la jagranjosh.com.

Finalizarea sarcinii într-un interval de timp cât mai scurt nu numai că prezintă priceperea vizuală a cuiva, dar reflectă și un IQ ridicat, deoarece demonstrează capacitatea de a procesa și analiza informațiile rapid și precis.

Să vedem dacă rezolvați această provocare de iluzie optică. Ai reușit să găsești piesa? Dacă nu, află rezolvarea în imaginea de mai jos.

Ce este un test de inteligență?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane.

Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung.

De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider, psiholog la Universitatea de Stat din IllinoisUnele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste, iar altele sunt pentru adulți.

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

TEST BONUS! Test de inteligență pentru genii | Cât face 6:2(1+2)? Geniile răspund corect în 2 secunde!

Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test de matematică la care geniile răspund corect în 2 secunde!

Cât face 6:2(1+2)? Pare simplu la prima vedere!

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele