Prima pagină » Diverse » Teste IQ » TEST IQ | Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta 8+3-4=0

TEST IQ | Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta 8+3-4=0

TEST IQ | Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta 8+3-4=0

TEST IQ | Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta 8+3-4=0. Puțini au știut să rezolve această „enigmă”. Cum se fac, de fapt, calculele, în acest caz.

Rezolvarea 1: 9+3-4=8

Rezolvarea 2: 8+3-11=0

O problemă de matematică îi pune pe gânduri pe români. Mută un băț de chibrit pentru a obține rezultatul corect.

La prima vedere pare simplu, dar calculele necesită atenție. În niciun caz 8 plus 3 minus 4 nu este egal cu zero, astfel încât trebuie să corectăm ecuația.

Există însă două variante de rezolvare a acestei probleme. Care este rezultatul corect?

Al doilea rezultat corect poate fi obținut prin mutarea bățului orizontal al cifrei 4 în poziția verticală, astfel încât să obții numărul 11. Rezultă o altă operație matematică: 8+3-11=0. Care este și corectă. Ai găsit-o?

Ce este un test IQ?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele