Test IQ simplu | Cât face 6:2(1+2)?

Publicat: 05 03. 2024, 16:38
Test IQ simplu | Cât face 6:2(1+2)?

GÂNDUL vă propune azi, 5 martie 2024, un nou test care vă solicită capacitatea de concentrare și cunoștințele din sfera matematicii. Cât face 6:2(1+2)? 

Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice?

Gândul îţi prezintă un test de matematică la care geniile răspund corect în 2 secunde!

Cât face 6:2(1+2)? 

Rezolvarea testului IQ

Răspunsul corect este 9.

În primul rând vom rezolva adunarea dintre paranteze, apoi vom afla câtul lui 6:2, care este 3. În final vom înmulți 3 cu 3 și vom obține, evident cifra 9.

Test IQ simplu | Cât face 6:2(1+2)?

Tipuri de teste de inteligență

  1. Testul Raven: Acest test este conceput pentru a evalua abilitățile de raționament abstract și capacitatea de a gândi logic. Se bazează pe recunoașterea modelelor și relațiilor între elemente.
  2. Testul Wechsler pentru Adulți (WAIS): Acest test este utilizat pentru a măsura inteligența generală și abilitățile cognitive ale adulților. Include subtexte care evaluează abilități precum învățarea verbală, raționamentul perceptiv, memoria de lucru și viteza de procesare.
  3. Testul Stanford-Binet: Este un alt test de inteligență care evaluează capacitățile cognitive, inclusiv aptitudinile verbale și non-verbale, memoria, raționamentul și abilitățile matematice.
  4. Testul de inteligență Cattell Culture Fair III: Acest test este conceput pentru a fi cultural neutru și evaluează abilitățile cognitive, cum ar fi raționamentul logic, memoria și rezolvarea de probleme, fără a se baza pe cunoștințe specifice culturii.

Acestea sunt doar câteva exemple de teste de inteligență, iar fiecare poate avea o structură și un scop diferit. Este important să ții cont că inteligența este un concept complex și că niciun test nu poate evalua în întregime toate aspectele inteligenței unei persoane. De asemenea, rezultatele testelor de inteligență ar trebui interpretate cu atenție și luate în considerare împreună cu alte informații despre individ.

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.