Prima pagină » Diverse » Teste IQ » Testul IQ la care și geniile greșesc | Cât face 1-1(1-1(1-1(1-1)))?

Testul IQ la care și geniile greșesc | Cât face 1-1(1-1(1-1(1-1)))?

Testul IQ la care și geniile greșesc | Cât face 1-1(1-1(1-1(1-1)))?
Testul IQ la care și geniile greșesc | Cât face 1-1(1-1(1-1(1-1)))?

GÂNDUL vă propune și astăzi un nou test de inteligență care să vă pună la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii.

Pentru testul de astăzi va trebui să calculați cât face 1-1(1-1(1-1(1-1))).

Atenția și graba joacă două roluri foarte importante în cazul acestui exercițiu, astfel că și persoanele cu un IQ superior pot greși din acest motiv.

Rezolvarea testului de inteligență

Trebuie doar să urmăm principiile de bază ale matematicii, privind ordinea efectuării operațiilor. Cu alte cuvinte, vom începe cu cea mai „adâncă” paranteză și vom continua spre cea dintâi deschisă:

1-1(1-1(1-1(1-1))) = 1-1(1-1(1-1*0)) = 1-1(1-1(1-0)) = 1-1(1-1*1)

Atenție, acum! În acest punct, vom efectua mai întâi înmulțirea 1*1 din paranteză, și apoi scăderea. Drept urmare:

1-1(1-1*1) = 1-1(1-1) = 1-1*0 = 1 – 0 = 1 (răspuns final)

Ce este un test IQ?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele