Prima pagină » Diverse » Testul de inteligență la care 99 din 100 se lasă bătuți | Ce număr urmează în seria: 1, 3, 13, 31?

Testul de inteligență la care 99 din 100 se lasă bătuți | Ce număr urmează în seria: 1, 3, 13, 31?

Testul de inteligență la care 99 din 100 se lasă bătuți | Ce număr urmează în seria: 1, 3, 13, 31?

Acest test de inteligență dă mari bătăi de cap chiar și celor mai iscusiți oameni. Trebuie să spui ce număr urmează în seria: 1, 3, 13, 31?.

Cercetările privind determinarea IQ s-au dezvoltat exponențial în ultimele decenii. Vechile teste au fost revizuite și completate, dezvoltate și particularizate pe segmente de vârstă și tipuri de inteligență investigate, iar efectul a fost o adevărată explozie de metode standardizate pentru măsurarea IQ.

Testele continuă să servească scopului inițial, diagnosticarea unor probleme mintale, dar societatea a continuat să le găsească nenumărate alte utilizări: consilierea școlară și profesională, recrutarea de personal et, potritvit Mensa România, societate care a fost fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

În acest test trebuie doar să spui ce număr urmează în seria: 1, 3, 13, 31?.

REZOLVARE

La prima vedere, avem doar cifre de 1 și 3. Așa și este, dar care să fie oare al cincilea număr din serie?
Să analizăm diferențele dintre perechile de numere vecine.
3 – 1 = 2
13 – 3 = 10
31 – 13 = 18
Astfel, observăm că diferențele cresc cu 8 la fiecare pas. Drept urmare, a patra diferență va fi 18+8 = 26.
Implicit, numărul căutat este 31+26 = 57

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.

Autor