Prima pagină » Diverse » Ți-ai scăpat telefonul mobil în apă? Cel mai tare TRUC pentru a-l repara, fără orez

Ți-ai scăpat telefonul mobil în apă? Cel mai tare TRUC pentru a-l repara, fără orez

Ți-ai scăpat telefonul mobil în apă? Cel mai tare TRUC pentru a-l repara, fără orez

Un banal accident, cum ar fi scăparea telefonului mobil în apă, ne poate da mari bătăi de cap. Ce putem face într-o astfel de situație, pe lângă a acoperi repede dispozitivul cu orez?

Trucul următor este atât de simplu încât oricine se poate folosi de el.

În primul rând, trebuie spus că niciun producător de telefonie mobilă nu a recomandat vreodată utilizarea orezului pentru accidentele de acest gen.

Trucul care ne salvează dacă am scăpat telefonul în apă

Când vine vara, ne asumăm și riscul că, fiind aproape de apă, oricum putem scăpa telefonul mobil în piscină ori chiar în mare. Cum în 2023 am devenit dependenți de tehnologie, nu se mai miră nimeni dacă vede în apă o persoană intrată cu telefonul mobil.

În situația unor nedorite accidente …acvatice, să le zicem, orezul și uscătorul de păr erau cele mai căutate soluții. Iată, însă, că există un truc mai puțin cunoscut, dar extrem de eficient.

Reparația unui telefon mobil se poate dovedi extrem de costisitoare, de aceea Internetul este plin de sute de sfaturi care te învață ce să faci în situația în care ți-ai scăpat aparatul în apă. Principala noastră grijă este că apa se va infiltra la piesele metalice, iar în timp acestea vor începe să se corodeze.

Deși primul gând care-ți vine în minte este să pui telefonul într-un castron plin cu orez, ar trebui să știi că acest truc nu este atât de eficient pe cât se crede. Potrivit specialiștilor de la PcComponentes, orezul poate lăsa urme de amidon care deteriorează și mai mult interiorul telefonului.

Înainte de orice, dacă ați scăpat un telefon în apă, trebuie să-l opriți și să-l deconectați de la orice sursă electrică. În niciun caz nu trebuie să încărcați aparatul!

O altă greșeală este folosirea unui uscător de păr. Atenție, aerul împins cu putere poate duce picăturile de apă în zone care nu sunt umede, ceea ce ar putea provoca un scurtcircuit.

Cel mai bun truc este să puneți aparatul într-un recipient cu pungi de silice, recunoscute pentru capacitatea lor de absorbție. Lăsați telefonul acolo pentru cel puțin 24, chiar 48 de ore.

Evident, însă, că o opțiune de avut în vedere este să duceți telefonul la un profesionist. Într-un service, specialiștii vor deschide aparatul, îl vor curăța și apoi se vor asigura că niciunul dintre componente nu este corodat, notează eleconomista.es.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele