Restocracy.ro este un site (sistem) de prezentare și evaluare a restaurantelor, creat de George Butunoiu și asociații săi, iar în continuare vă vom prezenta top 100 cele mai bune restaurante din București, potrivit acestuia.
Restaurantele intră sau ies din top în funcție de anumite criterii de evaluare.
„Restaurantele sunt evaluate după mai multe criterii, grupate în trei mari categorii (mâncare, servicii și ambianța), la care se adaugă un «bonus al evaluatorului».
Mâncarea
Specifică bucătăriei – se evaluează cele mai reprezentative feluri de mâncare specifice bucătăriei respective
Vită – se evaluează cea mai bună rasă de vită pe care o au în meniu, exclusiv grătar sau cuptor
Peste
Legume
Paște
Sosuri – se evaluează cele mai bune sosuri pe care le au în meniu
Originalitate – se evaluează originalitatea meniului și a rețetelor
Prezentare – se evaluează prezentarea mâncărurilor
Serviciile
Rapiditate
Contact – se evaluează calitatea interacțiunii directe (contactul social) dintre personalul localului și clientela
Atenție la detalii – se evaluează atenția la detalii a personalului și a celor care au definit conceptul
Ambianța
Exterior – contează zona, în foarte mare măsură, însă și aspectul exterior al clădirii
Interior
Grădina/ terasă – criteriul nu intră în calculul mediei finale dacă restaurantul nu are deloc grădina/ terasă (nicio masă în exterior)
Bonusul evaluatorului – o notă care este acordată de către evaluator în funcție de alte criterii, care nu sunt neapărat listate mai sus, după aprecierea să subiectivă, un fel de «impresia generală»”, potrivit restocracy.ro.
Top 100 cele mai bune restaurante din București conform Restocracy